Kungen dras in i stora konflikten – vädjan från utpekade kvinnan: ”Mitt liv är i fara”

Kungen dras in i stora konflikten – vädjan från utpekade kvinnan: ”Mitt liv är i fara”

BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT

En stor skandal pågår efter att statsminister Magdalena Anderssons anlitade städbolag har använt sig av personal som saknar uppehållstillstånd. Nu dras kungen in i konflikten.

TV: Kungens kärleksfulla gest till Silvia – inför alla!
Slå på ljud

I helgen blev det stor uppståndelse när nyheten om att en kvinna som saknade uppehållstillstånd och var efterlyst arbetade som städerska på det företag som anlitats av statsminister Magdalena Andersson, något Expressen var först med att skriva om.

Just nu sitter kvinna, som är i 25-årsåldern och kommer från Nicaragua, i förvar hos Migrationsverket i väntan på utvisning.

I en intervju med Expressen berättar hon nu att hon haft uppdrag att städa hos statsministern två gånger. Hon visste inte att det var självaste statsministern som bodde där.

– Jag visste att det var någon viktig men inte någon av så hög rang. Det är ett hus som inte har någon säkerhet, det är inte övervakat. Visst det finns kameror inne men det är ett enkelt, vanligt hus. Ingen kan tänka sig att det bor en statsminister där, säger hon till Expressen.

Skriver ett öppet brev till kungen

Till sist har även kvinnan valt att skriva ett öppet brev där hon förklarar sin situation. Brevet är adresserat till kung Carl Gustaf.

Hon skriver i det öppna brevet att hon på grund av sitt ”motstånd mot denna politik, mot regeringen och mina aktiviteter för rättigheter och frihet i mitt land har jag blivit offer och mål för förföljelse och hot av den nuvarande diktator-regeringen och hans råd. ”.

Hon vädjar sen till kungen om att hjälpa henne med sitt fall.

”Jag vänder mig med respekt till Ers Majestät för att begära rätten till att ansöka om överklagande, baserat på 1951 års konvention med tillägg om status för flyktingar.” skriver hon i det öppna brevet.