Kungen erkänner: Hon är min hemliga dotter

Albert II, Belgiens tidigare kung, har länge förnekat att konstnären Delphine Boël är hans dotter.Nu har ett DNA-test tvingat 85-åringen att erkänna sanningen.

Kung Albert II valde att kliva av sin tron 2013 för att ge plats åt sin son, Philippe av Belgien. Men trots att han inte är regent, så har han inte kunnat undfly uppmärksamheten.

2005 klev en konstnär vid namn Delphine Boël fram och hävdade att Albert var hennes biologiska pappa. Albert vägrade länge att kännas vid Delphine – och till slut blev det en rättssak av det hela.

Albert erkänner sin dotter

För att kunna avgöra ärendet krävde den belgiska domstolen att Albert skulle genomgå ett DNA-test. Albert vägrade länge göra testet – men hotades då med dryga böter.

Albert och Delphine, far och dotter. Äntligen.

Nu har han genomfört testet och tvingats erkänna att Delphine mycket riktigt är hans dotter.

– Kung Albert har beslutat sig för att sätta stopp för den här plågsamma processen med gott samvete, säger Alberts talesperson i ett uttalande enligt Royal Central.

Delphines mamma, baronessan Sybille de Selys Longchamps, hade en affär med Albert mellan 1966 och 1984, alltså när han fortfarande var prins.

“Får aldrig ringa mig igen”

I boken “Cutting the Cord” beskriver Delphine själv hur hon fick höra sanningen från sin mamma som 18-åring. Då försökte hon ta kontakt med sin pappa – vilket slutade i ett mindre trauma.

– Du får aldrig ringa mig igen. Du är inte min dotter, ska Albert II ha sagt under deras enda telefonsamtal.

Delphines advokat beskriver erkännandet som en stor lättnad.

– Hennes liv har varit en lång mardröm på grund av hennes sökande efter en identitet. Hon har haft en biologiskt pappa som brutalt har kastat henne åt sidan sedan det här fallet blev känt, säger advokaten.

I och med beskedet hamnar Delphine på plats nummer 15 i den belgiska tronföljden.