Kungen får mer pengar av Löfven i budgeten 2019

Kungen får mer pengar av Löfven i budgeten 2019
Strålande nyheter kommer till kungen denna septemberdag. I den nya budgeten får kungliga hov- och slottstaten 146,4 miljoner – en höjning med 1,715 miljoner.
Annons

Det är i höstens budget som nyheten levereras: höjt anslag till kungliga hov- och slottstaten.

146 400 000 kronor är det som gäller. Där inbegrips en satsning på att höja säkerheten kring de kungliga slotten som kostar 3,5 miljoner kronor.

Annons
Kungen
Det är strålande nyheter som når vår kung denna dag

Och det finns ännu fler skäl till glädje för kungen. Man räknar nämligen med att anslagen kommer att höjas ytterligare under de kommande åren, för att landa på 148 miljoner kronor år 2021.

Annons

Kungen får mer pengar i Löfvens budget

Budgeten ska täcka alla utgifter för kungafamiljen och Kungliga slottsstaten. Skötseln av de elva slotten ska alltså ske för de pengarna.

Aftonbladet skriver att kungafamiljen genomfört 900 programpunkter under fjolåret, en ökning med 25 punkter. Man tog även emot statsbesök från Island och Italien, samt besökte Japan.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

28 kommentarer till “Kungen får mer pengar av Löfven i budgeten 2019”

 1. ancibergfeldt skriver: 18 september, 2019

  Nu får kungen bjuda hos kalas!!!


 2. konsttanten skriver: 18 september, 2019

  Bra beslut, när samhällets våldsamheter ökar. Regeringen får säkert påökt också. Vore bra om Sverige tackar ja till amerikanska polisens erbjudande, och då helst NY-polisen.


  1. AB skriver: 20 september, 2019

   Och varför just NYPD?


 3. Solstrålentelia.com skriver: 18 september, 2019

  50 % går till skötsel av slott, personal osv. Det är en kostnad vi alltid får ha för att bevara dem. De ger intäckter också i form av entreavgifter, försäljning osv.
  Resterande 50 %, lite drygt, går till kungafamiljen.
  Vi kan med ett “penndrag” avskaffa dem och låta talmannen överta deras representativa uppgifter. Bara livvaktskostnaderna skulle reduceras väsentligt, från 15 personer till 2. 1 st livvakt kostar årligen cirka 1 miljon!
  I detta forum så är ju läsekretsen mest intresserad av utseende och kläder och det är väl ett fruktansvärt dyrt koncept för att hålla royalister tillfredsställda.


 4. Solstrålentelia.com skriver: 18 september, 2019

  Det som är mycket märkligt är att både prins Bertil och Lilian uppbar apanage och då tycker man ju att när de faller ifrån så skulle apanaget MINSKAS. Men, nej, det stannade kvar på samma summa och begärdes dessutom höjning för ökade kostnader. Borde inte deras apanage täcka det?


  1. konsttanten skriver: 18 september, 2019

   Nej, verkligen inte.Alla olika utgiftskostnader höjs hela tiden, precis som för oss. Säkerheten kring kungafamiljen kräver fler personer numera, genom att samhället ser ut som det gör. Det är nog den kostnaden som har ökat mest.


 5. josefingmail.co skriver: 18 september, 2019

  Tänk om KP o S drog ner pa sina klädköp med, ság, 50% var – dà skulle anslagen räcka som de var.


 6. Farbror Blå skriver: 18 september, 2019

  “Kungen och kungafamiljen uppges ha genomfört 900 officiella programpunkter”
  Betyder “programpunkter” att vid tex riksdagens öppnande med tillhörande gudstjänst blev hela 12 officiella programpunkter som diskades av på ett bräde?
  6 kungliga som närvarade x 2 olika programpunkter för dagen.


  1. Fluff skriver: 19 september, 2019

   Dessvärre har du nog rätt där.


  2. HMA skriver: 19 september, 2019

   Haha! 😉 Säkert inte Farbror Blå, det är nog unika punkter alla 900.
   Men utslaget på 6 vuxna och att en del punkter pågår i flera dagar så ger det ändå ett snitt på 150 punkter per person.
   Om man då beaktar att ett arbetsår innehåller ca 220 arbetsdagar så tycker jag det är ett skapligt bra snitt. Vi vet alla att det krävs arbete utanför alla möten, både före och efter, så även för kungafamiljen och det har dessutom arbete på obekväma tider, som det heter.


  3. josefin skriver: 19 september, 2019

   riksdagens öppnande var 3 uppdrag enligt kalendern: kyrka, öppnande, konsert.
   sedan undrar man ju om styrelsemötena i egna fonden ingàr som uppdrag 9eftersom de läggs ut i kalendern). Dà ökar det ju genast antalet uppdrag.
   Pa resor kan man ju tro att en resa inte är ett uppdrag utan att varje programpunkt räknas separat eftersom den kalendrieras separat. Pà sà sätt kan man klara av 150 uppdrag pa ~30-50 dagar.


 7. caterine skriver: 18 september, 2019

  Håller med, det minskar aldrig om någon faller ifrån, men ökas när någon ny föds. Nog borde Victoria få en hint om att hon behöver inte köpa alla dessa kläder.


  1. Birthe Vejrum skriver: 19 september, 2019

   Ja, det kunne hun med fordel have talt med Mary om under besøget.
   Det eneste nye Mary viste frem var den fantastiske “battledress” fra Max Mara, alt andet var genbrug.


 8. Fluff skriver: 19 september, 2019

  Ge statschefen en hyfsad månadslön.
  Följ sedan Solstrålens recept
  på underhåll av byggnader och personalkostnader.


  1. Desirée skriver: 19 september, 2019

   Mycket bra förslag! Så mycket hyschhysch kring hur programpunkter räknas och vilka förfrågningar som kommer in så. Räknas även sådant som det hittar på själva att de vill göra in? Räknad Victorias födelsedag in ? Borde den inte då det är semester och helt frivilligt att på det privata slottet att ta emot människor som betalar inträde. Och till underhållningen på kvällen är de INBJUDNA och slipper betala inträde. De har alltså inget uppdrag.


 9. konsttanten skriver: 19 september, 2019

  Jag blir mer och mer övertygad att alla nya kläder, som vi ser köps inte, utan hyres. De som återanvänds är säkert inköpta.

  Varför skall prinsparet minska sitt klädinnehav? Finns ingen anledning! Mobbingen mot prinsparet fortsätter från de som jag kallar “Madeleine-supportrarna”


  1. IngridR skriver: 19 september, 2019

   Konstttanten
   Tror att kritiken mot överdrivet klädinnehav riktar sig till alla prinsessor. M a o ingen mobbing mot prinsparet. Hoppas att denna kommentar passerar redaktionens nålsöga. Den ursprungliga gjorde det inte.


 10. ananas skriver: 19 september, 2019

  Solstrålen
  I detta forum har läsekretsen faktiskt flera gånger kommenterat att det vore intressantare att läsa mer om kungligheternas uppdrag och mindre om deras kläder.


 11. Helene skriver: 19 september, 2019

  Kungafamiljen arbetar så mycket…heter det. Granskningen visar helt annat!
  Endast en femtedel, drygt 50 aktiviteter hör ihop med statschefens arbete. : Konseljer, utrikesnämnden,statsbesök, diplomat mottagning och audienser.—Icke statschefsroll eller kunglig: (men som ändå räknas in som “arbete” : Middagar,luncher, konsertbesök,gudstjänster, teaterföreställningar, egna födelsedagar, mm. 18 möten är i helt privata styrelser.–Titta på sport vid tex. OS, när Kungen åker 6 dagar blir det 6 “arbeten”, följer Drottning med:12 “arbeten”-Desto flera av kungafamiljens medlemmar som följer med på dessa icke kungliga aktiviteter, tex. teaterbesök, desto flera “arbeten”—Summan av Kungens egentliga arbete som statschef är alltså endast en femtedel! Källa: Hovets kalender!! Som för den observante kan se detta faktum!


  1. Farbror Blå skriver: 19 september, 2019

   Det förklarar varför de föredrar att arbeta i flock, ett effektivt sätt att säkerställa årskvoten av genomförda “programpunkter.”
   Vi andra ersätts för arbetade dagar, 220/år inklusive förberedelser. Stylar oss gör vi utanför arbetstid, även om vi arbetar på obekväm tid.


 12. ingalisa skriver: 19 september, 2019

  Konsttanten. Har mycket svårt att tro att någon i kungafamiljen hyr sina kläder. Skulle själv aldrig hyra kläder utom kanske till någon bal eller liknande.


  1. ananas skriver: 19 september, 2019

   ingalisa
   Det tror nog ingen annan på heller!


 13. AB skriver: 20 september, 2019

  Konsttanten
  Hyr kläder gör definitivt ingen i den familjen. Det är ohygieniskt dessutom.

  Att sätta vissa människor i ett fack ge dem ett namn och kalla dem för ”Madeleine supportrarna” är också en form av mobbing som man skall undvika.


  1. AstridA skriver: 20 september, 2019

   Kläder från modehus är ofta en gåva eller ett inköp till spottpris. Tro inte att dom kungliga betalar full pris för något. Det vare sig kläder, smycken, resor eller sportbilar. Så visst kan dom unna sig en resa med privatjet nån gång, så mycket som dom får billigt! (Ironi, om någon inte fattar…)


  2. konsttanten skriver: 20 september, 2019

   AB: Det är “Madeleinesupportrarna”, 5-6 st till antal,som mobbar prinsparet, och då speciellt Sofia. Min åsikt är fakta, ej mobbing.


 14. charlotte skriver: 20 september, 2019

  Alla kostnader ökar i samhället. Så även Kungafamiljens. Jag är tacksam varje dag för monarkin. Hur skulle Sverige se ut utan? Det borde folk fundera djupare på.


  1. Fluff skriver: 21 september, 2019

   Ja du, hur ser det ut i Finland, Irland, Tyskland, Österrike och Island?
   Ganska OK, eller hur?
   D e t tycker jag att folk ska fundera djupare på.


 15. konsttanten skriver: 20 september, 2019

  Helen: När?….skall du förstå allt, allt arbete, som inte står i hovets kalender!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar