Kungen förbjuder Daniel – sätter stopp för prinsens vänskap

14 mar, 2023, 07:00 

Nu stoppas prins Daniel.

Annons
Prins Daniels dråpslag – firandet stoppas
Prins Daniels dråpslag – firandet stoppas

Den 19 juni 2010 var dagen då kronprinsessan Victoria äntligen fick sin Daniel Westling – och de fick säga "ja" till varandra framför hela svenska folket.

En lyckans dag, full av så mycket kärlek och värme, som vi sällan glömmer.

Det var även dagen då Daniels liv förändrades för all framtid. Han var nu inte längre Daniel Westling, utan prins Daniel, Hertig av Västergötland.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling vid vigseln i Storkyrkan i Stockholm på lördagen.
Ett kärleksögonblick vi sent glömmer!

Så har Daniels liv förändrats sedan han blev prins

Recept.se Nyhetsbrev

Att bli en del av den svenska kungafamiljen, och dessutom make till Sveriges tronföljare, innebär ett enormt ansvar.

Annons

Ett ansvar som Daniel, sedan dag ett, alltid har tagit på största allvar. Han är enormt engagerad i att använda sin roll för att göra en positiv förändring i människors liv och har alltid varit ett fantastiskt stöd till Victoria.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel under firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag i Sollidens slottpark på Öland.
Victoria och Daniel är ett sådant fantastiskt team!

Men han behövde även göra en hel del uppoffringar – som att till exempel sluta arbeta som personlig tränare och egenföretagare.

Journalisten och kungliga experten Herman Lindqvist förklarar för Svensk Damtidning att Daniels liv ser mycket annorlunda ut sedan han blev prins av Sverige.

– Med prinsrollen följer att han alltid och hela tiden måste tänka på hur han ser ut, hur han är klädd, hur han talar till folk och svarar på frågor. Han måste komma ihåg att när som helst, precis var som helst är han sedd och påpassad och det finns alltid någon som kan rycka upp kameran.

Annons
Prins Daniel besöker skolan British Junior. Skolan fick utmärkelsen Årets Pep skola 2019.
Daniels liv har förändrats helt sedan han blev prins.

Kungen förbjuder prins Daniel – sätter stopp för vänskapen

Men det är inte bara ur denna aspekt som prinsen påverkas. Daniel måste även tänka till extra mycket när han lära känna nya människor, förklarar Herman Lindqvist.

– Han kan heller inte lita på alla människor, det kommer alltid finnas de som närmar sig för att de vill nästla sig in, komma nära prinsen, bli vän med honom, säger han och fortsätter:

– Han kan inte anmäla sig hur som helst till aktiviteter med andra människor bara för att han skulle vilja syssla med den saken eller hobbyn. Säpo måste först kolla allt. Han kan inte bli medlem i någon förening eller liknande utan att man först undersökt om det är lämpligt för en person ur kungliga familjen.

Annons
Prins Daniel spelade Victoriagolfen på Ekerums golfbana på Öland under onsdagen. På bilden jublar Peter Jihde, Victoriadagarnas Stephan Rimér och Magnus Lagerlöf, VD på Ekerum Golf, efter ett lyckat slag.
Daniel måste vara extra varsam när han skaffar nya vänner.
Annons