Kungen gick bakom ryggen på Madeleine: "Hon hade ingen aning"

Kungen kände att han behövde göra detta.

Prinsessan Madeleine hade ingen aning om vad som pågick.Kungen hade gått bakom ryggen på henne.

”En riktig svärmorsdröm”. Så beskrevs Chris O’Neill av drottning Silvia i början av deras förhållande, men det fanns i alla fall en person som inte var lika övertygad och det var pappa kungen.

Johan T Lindwall skriver om hur Madeleine och Chris förhållande togs emot med öppna armar av drottningen.

”Gladast på slottet för Madeleines nya förhållande var utan tvekan mamma Silvia. En börda lyftes från drottningens axlar. Det hade varit en jobbig period för alla runt dottern, och hon insåg att Chris var precis vad Madeleine behövde. Madeleine själv ville så snabbt som möjligt presentera Chris för sina närmaste vänner och familjen.” skriver Johan T i boken.

Kungen gick bakom ryggen på prinsessan Madeleine

Kungen kände att han behövde göra detta.

Kungen kände att han behövde göra detta.

Det hon inte visste var att kungen och hans hovstab redan kollat upp hennes nye pojkvän och visste en hel del om honom.

“Utan att Madeleine hade en aning om det så satte kungen nu sin hovstab i arbete. Oavsett om dottern planerade att fortsätta relationen med Chris eller ej, så var det ändå nödvändigt att kolla upp honom. Chris O’Neill umgicks nu med Sveriges prinsessa och en säkerhetskontroll måste genomföras av honom.” skriver Johan T Lindwall.

 

LÄS OCKSÅ: Skänker 40 miljoner till kungen – stor ilska: “Det är fullkomligt galet!”

“Kollade alla brottsregister”

“I största hemlighet beordrade kungen hovstaben att låta svenska Säkerhetspolisen kolla upp Chris O’Neill och hans bakgrund. Utan att Madeleine hade en aning om det utförde Säpo och FBI tillsammans en total genomgång av hennes nye pojkvän. Säpo skickade till och med egen personal till USA, som träffade FBI och gick igenom den person som nu var på väg att bli Madeleines nye pojkvän. De kollade alla brottsregister”, skriver Johan T.
Chris passerade såklart den noggranna kontrollen och kungen kunde känna sig lugn om kvällarna över att Madeleine var fortsatt trygg, trots att hon var en prinsessa i ett okänt land.
Foto: TT