Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen gick bakom ryggen på Madeleine – var helt ovetandes: ”Jobbigt för alla”

17 feb, 2024, 15:00 
Kungen ville vara på det klara med att prinsessan Madeleine träffat en bra man i Chris O'Neill.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit gifta i tio år. Bröllopet ägde rum den 8 juni 2013 i Slottskyrkan i Stockholm. På bröllopet befann sig runt 400 gäster och bröllopsfesten hölls vid Drottningholm.

I dag lever Madeleine och Chris ett härligt liv i soliga Pinecrest, Florida, tillsammans med sina tre barn: prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

När Madeleine träffade Chris beskrev drottning Silvia honom som en sann ”svärmorsdröm”, men Silvias övertygelse om att Chris var en vettig man så fanns det en person som inte var lika övertygad.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.Pontus Höök / TT

Kungen gick bakom ryggen på Madeleine

Kungen ville veta mer om Chris innan han välkomnade honom med öppna armar. Han och hans hovstab ville säkerställa sig om att Chris hade god karaktär och såg därför till att kolla upp honom.

Annons

”Utan att Madeleine hade en aning om det så satte kungen nu sin hovstab i arbete. Oavsett om dottern planerade att fortsätta relationen med Chris eller ej, så var det ändå nödvändigt att kolla upp honom. Chris O’Neill umgicks nu med Sveriges prinsessa och en säkerhetskontroll måste genomföras av honom”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken ”Madeleine – prinsessan privat”.

Säpo kollade upp Chris O'Neill

Och kungen tog det på största allvar. Här var det inte tal om någon enkel googling, utan Carl Gustaf såg till att gå hela vägen för att ha på fötterna när det kom till Chris O'Neills bakgrund.

Annons

”I största hemlighet beordrade kungen hovstaben att låta svenska Säkerhetspolisen kolla upp Chris O’Neill och hans bakgrund. Utan att Madeleine hade en aning om det utförde Säpo och FBI tillsammans en total genomgång av hennes nye pojkvän”.

”Säpo skickade till och med egen personal till USA, som träffade FBI och gick igenom den person som nu var på väg att bli Madeleines nye pojkvän. De kollade alla brottsregister”, skriver Johan T.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf ville vara säker på att Chris O'Neill var en man att lita på och gjorde en gedigen undersökning av hans bakgrund.Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons