Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen har hållit sitt jultal

25 dec, 2012, 13:19 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Kung Carl Gustaf har idag hållit sitt traditionella jultal som spelades in på det Kungliga slottet.

På juldagen, den 25 december, höll kung Carl Gustaf traditionsenligt sitt jultal i Sveriges Radio. På hovets hemsida – där ni kan läsa talet i sin helhet – berättar man att kungen höll sitt första jultal i radio 1972, då som kronprins.

Annons

I talet sa han bland annat:
– Jag vill också ta tillfället i akt att tacka för alla lyckönskningar till kronprinssessan Victoria och prins Daniel i samband med att prinsessan Estelle kom till världen. Det är en stor händelse för hela familjen, för drottningen och mig att bli mormor och morfar och prins Carl Philip och prinsessan Madeleine fick sitt första syskonbarn. Att Sverige med sådan kärlek tog emot sin nya prinsessa värmde oss alla.

Bröllop

Kungen sa också:

– Nu hoppas jag att vi gemensamt ska se till att göra året som kommer till ett bra år. Ett år fyllt av nya möjligheter. Och vi gläder oss särskilt med prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill åt deras kommande bröllop.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se, Kate Gabor och faksimil hovets hemsida/SVT

Annons