Kungen har lämnat landet för att åka på scoutmöte

Kungen har lämnat landet för att åka på scoutmöte
Annons

Kung Carl Gustaf på scoutmöte. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Kung Carl Gustaf på scoutmöte. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Det är inte bara prinsessan Madeleine som tänker fly landet. Nu har även kungen åkt utomlands. På hovets hemsida ser man att kung Carl Gustaf ska delta i en scoutkonferens i Monaco. Han lämnade tydligen landet i torsdags.

Annons

Kung Carl Gustaf har lämnat landet för att åka på ett scoutmöte i Monaco. På det officiella schemat för bara några dagar sedan kunde man läsa att kungen skulle ha delat ut 2010-års Vegamedalj på slottet. Istället åkte han hastigt iväg utomlands, bara några dagar efter avslöjandena om Jonas Bergströms påstådda affär som stod att läsa om i norska Se og Hør för några dagar sedan.

Prinsessan Madeleine ska arbeta för Childhood.
Prinsessan Madeleine ska arbeta för Childhood.

Åkt tidigare

Kungen skulle visserligen ha rest till Monaco för att närvara vid styrelsemötet för World Scout Foundation i Monaco på lördag den 24 april, men han reste alltså två dagar tidigare. Så scoutledarna får träffa honom i tre dagar istället för en.

I New York

Förlovningskära Madeline och Jonas.
Förlovningskära Madeline och Jonas.

Även prinsessan Madeleine är på väg utomlands, hon ska till New York för att arbeta för Childhood är det tänkt. Men resten av kungafamiljen kommer nog att hålla sig i Sverige, i alla fall som det ser ut nu.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL och Charles Hammarsten.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Kungen har lämnat landet för att åka på scoutmöte”

 1. greta l skriver: 23 april, 2010

  Det går inte bara att fly fältet hipp som happ, och låtsas som om det regnar.
  Finns bara två alternativ som jag ser det och det är att M och J bestämmer sig hur de vill ha det framöver. Och det snabbt, finns inte massa tid för velande. Dom blir ihop igen, och så blir allt bra eller så går de isär. Hovet får meddela inom det snaraste hur det blir. Annars börjar det hela likna en fars.


 2. Axel skriver: 23 april, 2010

  Farsen utspelar sig ingalunda hos Hovet utan hos gemena kommentatorer här och annorstädes.
  Hoppas att vi nu nått lågvattenmärket.
  Men osvuret är bäst.


 3. greta l skriver: 23 april, 2010

  #2 men Axel, är inte hela vitsen med kommentarfältet, att man får säga vad man tycker. Meningarna är delade om hela den här trista historien, inte så konstigt tycker jag att den väcker reaktioner.
  De flesta vill nog att det ska bli ett lyckligt slut, men det är inte alltid så enkelt som att 1+1 blir 2.


 4. Daniella skriver: 23 april, 2010

  En sak som slår mig är kommentarer som att “Jonas ställt till en skandal” och att “Han och Madeleine borde ha vett på att inte stjäla uppmärksamheten från Victorias bröllop”.

  Men det är inte JONAS som ställt till med något just nu, utan det är en norsk tjej som nu valt att tala ut i Se&Hör och berätta om sin och Jonas natt tillsammans innan han ens var förlovad med Madeleine.

  Så om kungen ska vara rasande på någon (vilket han är enligt Expressen) borde det vara på norska Tora – och på media som urskiljningslöst hakar på och frossar i denna s.k. nyhet. För varje artikel späs historien på ytterligare. Nu väntar jag bara på att fler tjejer träder fram för att “tala ut” om sina äventyr med Jonas – om inte annat borde kombinationen uppmärksamhet + pengar utöva en alltför stor lockelse på vissa…och journalisterna kommer att stå där med sina checkhäften och betala fantasisummor för dessa “erkännanden”…utan en tanke på det lidande som de faktiskt orsakar den/de utpekade och deras familjer.


 5. Ann skriver: 23 april, 2010

  Stackars kungen och stackars hela kungafamiljen!


 6. Anna skriver: 23 april, 2010

  Men det har ryktats om otrohet tidigare..
  VARFÖR har Madeleine och Jonas kris?


 7. Jessica skriver: 23 april, 2010

  Jag håller fullständigt med dig Daniella. Otroligt onödigt och omoget gjort av den där Tora att först nu “avslöja” till se och hör vad som hände den där “natten”. Innan Madelenie och Jonas ens var förlovade. Men somliga människor avslöjar sig själva genom sitt beteende. Å skulle det nu komma fram ännu mer lik ur garderoben, att Jonas har eventuellt har “haft “andra tjejbekanta tidigare i sitt liv, så kommer ju dom att framstå som ännu mer patetiska nu.

  Nä nu tänker jag inte lägga ner ngn mer tid på det här tjafset för dagen och fokusera på ngt viktigt. Det föreslår jag även till andra, som känner samma sak.


 8. ina skriver: 23 april, 2010

  Det är väl ändå Jonas B som har ställt till det, det är ju inte precis ngn som tvingat honom att leva ut på ett sådant sätt att han hamnat i en situation, som gjort honom till lovligt byte för tabloiderna! Han är ju inte ngn tonåring precis! Det som nu drabbar det svenska hovet är ju vad mängder av andra kändisar fått uppleva. Man kan inte använda sig av pressen när det passar ens syften och man vill ha god “reklam” och uppmärksamhet för att sedan, när man gjort bort sig kräva diskretion och hänsyn! Det fungerar inte så längre i den alltmer mediala världen!


 9. Annelie (Anneli Neittamo) skriver: 23 april, 2010

  Jag är en tant (66 år) här i Helsingfors som har varit intresserad av kungligheter i hela mitt liv. Gällande de svenska kungabarnen har jag ofta undrat på varför de har tvingats vänta så länge för att få gifta sig. De har ju alla varit “giftasvuxna” redan i 10-15 år och haft sina pojk- flickvänner lika länge. Om man tänker på biologin och hur och när en människa väljer sin partner och hur länge “förälskelsen” varar så är det ju alldeles löjligt att dom ska umgås, vara sambos o.s.v. i all evighet utan att kunna gifta sig och få barn “i tid”. Förr i tiden blev ju nästan alla kvinnor med barn “av misstag” men sen mognades man tillsammans och blev mer eller mindre sammansvetsade med åren. Ingen pratar nånting om de här unga människors sexuella behov och hur det känns om man inte får/kan träffas t.ex. Jag har tänkt att sex inte längre är någon tabu men hur är det i verkligheten? Om Kungen och Silvia fick vänta några år så var det ju andra tider och vanor men varför nuförtiden? Det är ju inte vettigt att man först får gifta sig i medelåldern, för en kvinna är det inte heller så lätt att bli gravid hur länge som hällst och en skilsmässa är ju inte någon katastrof numera om inte allting lyckas så bra. Tänk på de engelska och danska kungahusen samt Mette-Marit som bara var 26 år när hon fick sin prins!


 10. Ida skriver: 23 april, 2010

  Nu vill jag inte verka moraltant, men nog verkar många idag se på intima situationer som om det gällde att äta ett äpple eller ta en varm korv. S k “one-night-stand, där man inte känner partnern alls men ändå släpper vederbörande ända in på livet och parar sig ungefär som ett par hundar skulle göra. känns väldigt lättvindigt. Det bäddar ju verkligen för oönskade effekter av allehanda slag som en efterräkning. Otroligt “slarvigt” och korkat av Jonas B om det är sant, det den norska tjejen påstår.
  En annan sak är att denna ljuger rätt ut när hon säger att hon bara tänkte på prinsessan och att hon borde veta om detta. Om det hade varit fallet så hade hon naturligtvis tagit kontakt med prinsessan direkt och inte gått till skandalblaskan. Hon ville naturligtvis tjäna en hacka på det här. Tänk att pengar kan få människor till vad som helst. Vart tog hedern vägen? Gammaldags? Men regeln att kunna se sig själv i spegeln utan att skämmas har fungerat bra tycker jag.. Ärlighet vara längst, har jag fått lära mig, så jag är gärna gammaldags i det fallet. Undrar om inte det gäller i det bespottade Ockelbo också. Det är nog bl a det som Victoria uppskattar med Daniel. Lycka till Ni båda förresten!


 11. Nina skriver: 23 april, 2010

  Igen vinklar SD sina rubriker…om det inte vore för denna “skandal” med M och J skulle det ha stått att kungen åkt på scoutmöte, kort och gott…men nu “lämnar han landet”. Löjligt…


 12. Lollo skriver: 23 april, 2010

  One night stands kan man väl viss ha om man är singel? Varför skulle det vara fel om man känner för det? För övrigt är det Jonas som är “boven i dramat”, inte norska tjejen. Han var ju (vad vi tror iaf) upptagen vid det aktuella tillfället. Sen är det ju bra onödigt av norskan att sälja storyn till skvallerpressen. Om någon skulle berätta för Madde vad som hände då är det ju Jonas jobb, tycker jag…


 13. Caterine skriver: 23 april, 2010

  Undrar om kungen själv är så oskyldig i alla sammanhang, åtminstone när han var ung var han väl ute i svängen, kanske även sen han var gift. Snygg på den här bilden är han iaf, men alltid bister på alla bilder, aldrig att man ser att han tar i Silvia eller tittar på henne. annat är det med danska kungaparet, glada och kärvänliga.


 14. Carina skriver: 23 april, 2010

  De är marionetter hela bunten….och stela.


 15. Katharina skriver: 23 april, 2010

  Bättre fly än illa fäkta för kung och prinsessa.

  Skyll inte allt på Tora.
  Hon tjänade en hacka på Jonas svek mot Madelene.
  Why not?
  En fattig student får använda sig av det kapital han eller hon har.

  Den som skall skämmas är Jonas och inteTora, en ung tjej som dessutom är singel.
  Hon gör vad hon vill men
  INTE en blivande hertig, som skall gifta in sig i ett kungahus.

  Hur är det egentligen med den omtalade intelligensen hos juristen ( obs advokat är han INTE ) ?

  Kriser i förhållandet har detta par haft hela tiden.
  Otroheten blir droppen som avslutar denna fars.


 16. Karin skriver: 24 april, 2010

  Og kungen har vel hatt sine “one night stands” han også…..


 17. allegra skriver: 24 april, 2010

  OK JOnas är en utmaning,
  Det innebär att bollen låg hos kungen med allas vår förväntan på en kungligt klok hantering av utmaningen.
  Och så sticker han från alltihop. Han drottningen och Madeleine lämnar landet.
  Att dom inte skäms.
  Gissa om agerandet påverkar feststämningen runt bröllopet.


 18. signe skriver: 24 april, 2010

  Kungen och Silvia gjorde helt rätt som lämnade all kaos.Hoppas att de också har tid att stanna några dagar extra och få distans till det intäffade för nu är förlovningen bruten och ingen behöver längre spekulera om dittan och dattan. Madeleine och Jonas är två vuxna och myndiga personer som har fattat detta beslut gemensamt så därför tycker jag det konstigt att några här blandar in pappsen och mamsen i det hela.Låt pappsen leka scout i lugn och ro i Monaco !!!!
  Min önskan är att lämna båda familjerna i fred nu för det är inget att skriva om längre!


 19. Anneli skriver: 25 april, 2010

  Men snälla Katharina vad cyniskt. Tror du verkligen att de flyr bara för den här historien. Du tror inte att deras scheman är planerade sedan lång tid tillbaks?
  Så en fattig student får använda sig av omoraliska metoder för att tjäna lite pengar. Jag kallar det moraliskt förfall och det ska man inte tjäna pengar på. Var skulle det sluta om alla hade den inställningen? Åh, visst är hon omtänksam norska Tora och vilken pliktkänsla. ”Madeleine förtjänar något bättre” därför går hon ut i norsk Media och berättar om sin ”hete natt” med Jonas. Så mycket brydde hon sig om vår svenska prinsessa så hon lät henne genomlida all denna mediahysteri. Diskretion, hederssak……. det verkar vara helt ute. Hade hon velat Madeleines väl och ve hade hon valt ett annat sätt att framför budskapet på och varför då använda uttryck som ”hete natt”? Var det för att strö salt i såren kanske. Nej jag ger inte mycket för denna gemena person.
  Hennes kompisar tycker tydligen att hon sålt storyn för billigt. Det hon gjort är billigt. Självklart ska inte Jonas tas i försvar. Idiotiskt att tro att han inte skulle bli igenkänd. Oförsvarligt. Men det rättfärdigar inte att någon profiterar på andras olycka. Det är ju inte Jonas som tar största smällen.
  Man vet aldrig när man får ett svinhugg i ryggen. Så för din skull Katharina hoppas jag att du aldrig gjort något dumt som någon i din omgivning väljer att ,på ett eller annat sätt, profitera på.


 20. Magdalena skriver: 25 april, 2010

  Nå kjære venner er det på tide å innse at også det svenske kongehuset må i gjennom noen skandaler.

  Skjønner godt at kongen er bekymret. Hvem kan han stole på? Jonas var selve svigermors drøm,- han sviktet.

  Så er det Carl Philip og hans nakenmodell. Vil det forholdet bli akseptert?

  At kongen blir et par dager lenger i Monaco er fullt forståelig.
  Når pressen lukter blod er de nådeløse…………….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar