Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen helt oigenkännlig på bilden – väcker starka reaktioner

28 mar, 2023, 09:30 

Nu sprids bilden på kungen i kvinnokläder och peruk.

Annons

Kungafamiljen älskar att kasta sig ut i skidbackarna vintertid. Inte minst har fritidshuset i Storlien, som prins Gustav Adolf och prinsessan Sibylla fick i bröllopspresent av Skidfrämjandet 1933, blivit en perfekt plats.

Det gör kungafamiljen när de är lediga på vintern!Brand logo
Det gör kungafamiljen när de är lediga på vintern!

Kungen ärvde sedan huset och 2011 såg han till att rusta upp det inför kommande generationer genom att friköpa tomten av aktiebolaget Åre-Storlien Hotell för 700 000 kronor.

I över i90 år har det gedigna 1930-talshuset stått i centrum för de kungliga vintersemestrarna, och det har blivit något av en tradition att tillbringa både påsk- och sportlov i Storlien.

Annons
Kung Carl Gustaf älskar att tillbringa tid i Storlien
Kung Carl Gustaf är en van skidåkare och älskar att tillbringa tid i fritidshuset i Solliden.

Kungafamiljens skidliv i Storlien

När kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine var små hade kungafamiljen en tradition att dela med sig av vinterbilder från Storliens snötäckta backar.

Den traditionen är inte lika aktiv i dag, men det tillhör inte ovanligheterna att Victorias och Carl Philips barn befinner sig i Storlien när det är dags för skidåkning.

– De har alltid respekterats och fått vara i fred i Storlien. När kungabarnen var små åkte de alltid dit och åkte skidor, har journalisten och författaren Barbro Hultman sagt till Aftonbladet.

Annons
Kungafamiljen i Storlien
När kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine var små kom nya vinterbilder från Storlien varje år.
Kungafamiljen i Storlien
Kungafamiljen åker skidor i Storlien.
Annons

Bilden på kungen sprids

Under åren har det tagits flera bilder på kungen i skidbackarna. En gång passade han dessutom på att spexa till det ordentligt och klä ut sig i samband med ett påskfirande 1968.

I skidbacken dök kungen upp i kvinnokläder, en peruk och utan några byxor på sig. Nu har bilden fått spridning igen via ett Twitter-konto som uppmärksammats kungens spex.

”Bergatrollet själv? Carl Gustaf brukar uppträda mer eller mindre utspökad vid de årliga påskaftonskarnevalerna i Storlien. Sig själv och kamraterna till glädje och en eller annan åskådare till fasa, kan man tänka”, står det i en text till bilden.

Foto: TT/Twitter

Annons