Kungen hyllas i världen efter agerandet på resan

Kungen hyllas i världen efter agerandet på resan
Kungen och drottningen befinner sig just nu på statsbesök i Indien, och nu hyllas kungen för sitt agerande på resan.
Annons

Kungen och drottningen landade som bekant i New Delhi, den 2 december, efter att ha flugit reguljärt med flygbolaget Maharaja Air India. Statsflyget, som skulle lyft under söndagsmorgonen för att flyga paret till statsbesöket i Indien, drabbades av ett tekniskt fel och kungen och drottningen och övriga i sällskapet fick istället åka med det indiska flygbolaget.

Annons

Vi har tidigare skrivit om hur kungaparet charmade kabinpersonalen ombord rejält – bland annat blev de imponerade över kungen och drottningens ödmjuka och artiga attityd.

– De betedde sig inte som om de var speciella människor, och inte alls som om de vore kung och drottning. De interagerade med personalen på ett väldigt artigt sätt och var nöjda med den gästvänlighet som är särskilt kännetecknande för Air India. Kungen gillade särskilt den indiska maten han fick, sade en källa till Times of India.

Annons

Hyllas ännu mer

Men lovorden tog inte slut där! När kungaparet gick av från planet fångades kungen på bild när han bar sina egna kabinväskor – något som tycks imponera stort på både Air India och åskådare som var på plats på flygplatsen enligt tidningen India Today. En av dem, användaren Sanjiv Kapoor, lade upp en bild på kungaparet och skrev:

– Väldigt väldigt inspirerande att se Sveriges kung och drottning bära sina egna väskor ombord.

Annons

Åker hem imorgon

Kungaparet har nu varit på statsbesöket i Indien i fyra dagar, och imorgon går flyget hem till Stockholm och Sverige igen. Och det verkar onekligen ha varit ett trevlig och händelserikt statsbesök. Bland annat har kungaparet träffat Indiens president, Ram Nath Kovind, och besökt världsarvet Red Fort. Igår deltog de också i världens största strandrensningsprojekt på stranden Versova och besökte Doorstep School, som ger fattiga barn gratis skolgång och hjälp med läxor.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Kungen hyllas i världen efter agerandet på resan”

  1. ancibergfeldt skriver: 5 december, 2019

    Okej Men lyxigt ,fyra dagar i
    Indien bara!!!
    Klimatet??


  2. A W Forsberg skriver: 9 december, 2019

    Vilken fantastisk reklam för Sverige vårt kungapar ger till övriga världen! Kanske många borde ta lärdom av dem hur man uppför sig när man är besökare. Heja kungen och drottningen ni gör ett fantastiskt jobb!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar