Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen intervjuas i Sveriges Radio – då avslöjar han hemligheten: "Pang!"

30 maj, 2022, 07:00 
AvSimon Holm Stålhand
Carl Gustaf och Silvia
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Kung Carl Gustaf avslöjar hemligheten!

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Under torsdagens Londonpremiär av ABBA Voyage var alla fyra ABBA-medlemmarna på plats vilket var första gången på röda mattan tillsammans på 36 år. Men nu uppträdde inte ABBA själva, i stället tog fyra digitala ABBA-avatarer plats på scen. I slutet av konserten möttes kvartetten, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus och Benny Andersson av stående ovationer när de äntrade scenen.

Carl Gustaf och Silvia
Carl Gustaf och Silvia trivdes på röda mattan!

Omkring tre tusen gäster hade tagit sig till den specialbyggda arenan, kallad ABBA Arena, i Queen Elizabeth Olympic Park i London i östra London.

Mängder av kändisar var också närvarande på den röda mattan: Nanne och Peter Grönvall, Lena Olin, Lasse Hallström, Tommy Körberg, Kylie Minogue, Kate Moss, Zara Larsson och det svenska kungaparet, Carl Gustaf och drottning Silvia– bara för att nämna några.

Annons

Carl Gustaf avslöjar hemligheten

Det var också på den röda mattan som kungen kom med avslöjandet.

När Sveriges Radio intervjuade kung Carl Gustaf så berättade han om sin favoritlåt av ABBA.

– Dancing queen. Den kommer som en chock, pang! Den har fortsatt varit lika bra under alla dessa år, den är fantastisk. Den sitter som gjuten, säger kung Carl Gustaf till Sveriges Radio.

Det var kanske inte det mest överraskande svaret. Dancing queen är ABBAs kanske mest kända låt. Den har i skrivande stund 719 (!) miljoner lyssningar på Spotify.

Även drottning Silvia hyllade bandet som har satt Sverige på kartan.

– Man har verkligen satt Sverige på kartan. Sverige och musik har blivit ett begrepp. alla älskar ABBA, de har varit fantastiska, säger hon till Sveriges Radio.

Silvia har nog inte heller några problem med att ABBA spelas i slottet på hemmaplan. I en intervju med Nyhetsmorgon på röda mattan avslöjade även Silvia vilken låt som hon håller högst.

– Får jag gissa att drottningens favoritlåt med ABBA är Dancing Queen?, frågade journalisten.

– Of course, svarade Silvia då och skrattade.

Annons