Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen irriterad – efter Chris O'Neills senaste beslut

09 apr, 2024, 16:00 
Chris O'Neill och kungen
Kungen har blivit besviken på Chris O'Neills senaste beslut, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

2024 blir ett väldigt speciellt år för Chris O'Neill. Det är nu den omtalade, uppskjutna flytten från Florida till Sverige äntligen ska ske. Han och prinsessan Madeleine har hittat en köpare till huset i Pinecrest, efter månader av strul och nästan-affärer.

Men 2024 är också året då Chris kommer att passera en personlig milstolpe. Den 27 juni är han officiellt halvvägs till hundra.

Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Chris O'Neill nobbar 50-årsfest – trots kungens vädjan

Den som väntade sig ett storslaget 50-årsfirande på svensk mark kommer dock att bli besviken. Svensk Dam erfar att Chris har valt bort ett stort firande i Sverige.

Chris O'Neill och kungen
Chris gillar inte uppmärksamheten!

Det finns flera förklaringar till beslutet. Chris har sitt umgänge utomlands till största delen; de svenska vännerna som skulle dyka upp på ett storslaget kalas i Stockholm skulle vara sådana som han ärvt från Madeleine. Dessutom har Chris svårt för uppmärksamheten. Han föredrar som bekant att hålla en låg profil – speciellt på svensk mark där både han och hustrun är hett villebråd.

Annons

Chris känner dessutom att han inte är skyldig Sverige något stort firande. Han valde trots allt bort prinstiteln när han och Madeleine gifte sig 2013. Som civil person vill han ha ett civilt firande – utan någon som helst kunglig touch.

Detta har dock inte fallit i god jord hos svärfar. Kungen var redan av åsikten att Madeleine och Chris syns alldeles för lite i Sverige. Hans två andra barn, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, får dra ett tungt lass medan Madeleine har haft ett helt världshav mellan sig och de kungliga plikterna.

Johan T Lindwall: "Inte bra"

Ett stort sommarkalas skulle göra mycket för att blidka alla svenskar som tröttnat på att prinsessparet håller sig borta från sitt eget kungarike.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall gav röst åt den folkliga frustrationen i vintras när Madeleine och Chris återigen lämnade återbud till Nobelfesten.

– Ja, hon var ju inte på festen, hon var inte i Stockholm och var kvar i USA. Om ni frågar mig vad jag tycker? Inte bra, sa Johan T då.

Annons

– Madeleine ingår fortfarande i tronföljden och då har hon skyldigheter. En sådan skyldighet är att komma hem på årets viktiga kungliga högtid, Nobel.

Att hålla ett födelsedagskalas på svensk mark är kanske inte en skyldighet på samma sätt. Men det skulle helt klart uppskattas av många, om Chris valde att kombinera flytten med en rungande fest. Man fyller trots allt 50 bara en gång i livet!

Nu får vi hoppas att det här beslutet inte sätter några permanenta spår i relationen mellan svärson och svärfar...

Annons