Kungen kommenterar själv skandalboken i eftermiddag

Det alla talar om just nu är boken Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken. I eftermiddag får vi hans majestäts egen syn på den så kallade skandalboken under en presskonferens i Halle-Hunneberg.

En sak är helt säker – det kommer finnas många reportrar och fotografer på plats under dagens presskonferens vid Halle-Hunneberg en bit utanför Trollhättan. Det är nämligen där som kung Carl Gustaf nu befinner sig för att jaga med sina vänner.

Den alla jagar

Fast det ser nästan ut som kungen själv är den som jagas mest för tillfället. För alla är vi nyfikna på att veta vad kungen kommer att säga om boken Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken, skriven av bland andra Thomas Sjöberg. För boken, som kommer ut i dag, har redan orsakat en rejäl mediehysteri.

Igår var det tv-programmet Kvällsöppet med Ekdal som debatterade boken och kvällstidningarna är fyllda av uppgifter om vad som kan ha hänt och inte hänt i kungens privatliv.

Även utländska tidningar och webb-sajter har uppmärksammat boken och vad den har att avslöja om vår kung.

Ni ser några exempel här intill.

För aldrig har kungen blivit utsatt för den här typen av skriverier tidigare, speciellt inte i bokform och på detta utlämnande sätt. Nu väntar vi alla med spänning på presskonferensen i eftermiddag.

Förneka allt?

Kanske till och med drottning drottning Silvia kommer finnas vid hans sida? Vad kungen själv kommer att säga, tänker han bara förneka allt och säga att hovet planerar stämma författarna? Eller kan vi vänta oss något helt annat under pressmötet?

Boken ges ut av förlaget Lind & Co. Boken är skriven av Thomas Sjöberg och som medförfattare står Deanne Rauscher och Tove Meyer.

Vi återkommer givetvis med rapport från presskonferensen senare i eftermiddag.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och faksimiler från utländska sajter.

Läs även:

Ny skandalbok om kungen är på gång››