Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen lämnar drottning Silvia – bara dagar efter sjukdomen

07 okt, 2022, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Kungen lämnar Stockholm och drottning Silvia.

Annons
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!Brand logo
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!

Drottning Silvia har fått isolera sig i sjukstugan på sistone. Under förra veckan tvingades hon ställa in flera åtaganden till följd av förkylningsviruset. Men nu är hon på fötterna igen!

På Kyrkomötets öppnande på tisdagen dök hon upp i en Chanel-liknande look – och hon strålade, som alltid! Men frågan är: Var det för tidigt?

I helgen får kungen nämligen ge sig utt på jobbuppdrag på egen hand, utan Silvia som blir kvar på Drottningholm.

Drottning Silvias sjukdomsförlopp

Det var när kungen och Silvia anlände till riksmötets öppnande tisdagen den 27 september, som det blev tydligt att det inte stod helt rätt till på hälsofronten. Silvia valde nämligen att inte skaka hand med talman Andreas Norlén.

Annons

Senare samma dag bekräftade hovet att Silvia var sjuk och blev därför kvar hemma när hon egentligen skulle representera kungahuset på konserthuset.

– Hennes Majestät har lättare förkylningssymtom och valde därför att avstå närvaro vid kvällens konsert, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning då till Svensk Dam.

Han fortsatte:

– Det är inte covid. Drottningen har testat sig och det var negativt. Drottningen valde att avstå konserten av respekt för andra inbjudna gäster.

Kungen lämnar – drottning Silvia blir kvar

Nu i veckan bekräftade hovet att drottningen återhämtat sig – men trots det kommer hon inte befinna sig vid kungen sida på lördagen, då han ska närvara vid fanöverlämningen till Skaraborgs regemente.

Allt som oftast utför kungen och drottningen sina kungliga uppdrag ihop – men inte alltid förstås. Fanöverlämningen är helt enkelt något som kungen gör på egen hand!

Foto: TT

Annons