Kungen ljög – för att gömma prins Daniel

Kungen valde att hemlighålla en detalj om prins Daniel. Men till slut blev han avslöjad.

Kungen och drottning Silvia hyste länge ett motstånd kring kronprinsessan Victorias förhållande med prins Daniel. Detta finns tydligt dokumenterat i Johan T Lindwalls bok "Kronprinsessan Victoria – prinsessan och mamma".

”Det var inte Daniel som person som kungen och Silvia hade svårt för. Vid det här laget kände de honom inte och hade inte fått någon chans att bilda sig en uppfattning. Nej, det handlade om allt annat. Men framförallt om bakgrund och klasstillhörighet. Daniel var en helt vanlig kille från ett medelklasshem i Ockelbo. Hur skulle han kunna klara av ett liv i de kungliga salongerna bredvid kronprinsessan Victoria? I kungens och drottning Silvias ögon var den ekvationen omöjlig. De kunde inte se hur en kille från landsorten skulle kunna kliva in i den officiella rollen och någon gång i framtiden bli make till Sveriges drottning", skriver Johan T i boken.

Kungen ljög om prins Daniel: "Det är en bluff"

Kungen och prins Daniel.

Kungen kände länge ett motstånd till att Victoria och Daniel skulle gifta sig.

Och kungens motstånd gick djupt. 2008 bodde Victoria och Daniel tillsammans på Drottningholms slott, men den senare var inte folkbokförd där. Han var istället skriven på en tvårummare i Pagebyggnaden på Drottningholm.

Det avslöjade Expressen.

– Det är en bluff, sa tidningens källa.

– Daniel har visserligen tillgång till lägenheten och är skriven på den adressen, men ingenting är förändrat. Han och Victoria bor fortfarande ihop i hennes lägenhet på slottet.

– Alla visste att Daniel bor ute på Drottningholm. Kungen insåg till slut att det var en ohållbar situation.

LÄS OCKSÅ: Efter kungens ord – oro för prins Daniel

"Det är helt omöjligt"

Kungen hade vid den här tiden kommit närmre och närmre en fullständig acceptans av Daniel. Men han var ännu inte riktigt framme.

– Att låta dem vara sambos officiellt är ett alldeles för stort steg. Det är helt omöjligt och därför pågår det här spelet, sa Expressens källa.

LÄS OCKSÅ: Kungens pinsamma miss vid Guldbron – Victoria kan bara skratta åt det