Kungen missar prinsessan Estelles födelsedag

kungen missar prinsessan estelles födelsedag
Kungen tar rollen som morfar på största allvar. Men ibland, när plikten kallar, missar han viktiga dagar i barnbarnens liv.
Annons

Att vara en närvarande morfar samtidigt som man är landets statschef är inte alltid helt lätt. Ibland krockar världarna och kungen tvingas välja. Den 23 februari är en sådan dag. Då fyller prinsessan Estelle 8 år samtidigt som skidtävlingarna i Trondheim förväntar sig kunglig glans.

Annons

Det här är kungens första utlandsresa för året och känner vi honom rätt har han sett fram emot folkfesten i Norge. Både han och Silvia älskar vintersport och det älskar att vara på plats där det händer. Hade kungen fått välja hade han naturligtvis åkt till Trondheim vid ett senare tillfälle men Ski Tour 2020 planeras förstås inte efter svenska prinsessors födelsedag. Kungen får helt enkelt fira sitt äldsta barnbarn i efterhand. Och har Estelle tur köper morfar kungen en present i Norge och tar med hem till Haga.

Annons

Kungen åker utomlands

Kungaparet är inte de enda i familjen som älskar skidtävlingar. Förra vintern fick de nämligen sällskap av Victoria och Daniel vid alpina VM i Åre. Dessutom slog de följe med den norska hejarklacken, Haakon och Mette-Marit. Om kungaparet själva står på skidor den här vet vi inte. Det älskar sin skidstuga i Storlien och försöker alltid åka upp till den några gånger per år. Den friska luften och de vita vidderna är en härlig kontrast till deras påpassade liv i Stockholm och vännerna vittnar om att kungen altid är på sitt bästa humör när han får ta med sig kaffetermosen och hunden Brandie ut i spåret.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Kungaparet önskar glad påsk från Storlien. 📸: Kungahuset.se #gladpåsk #kungahuset #kungaparet #jämtland

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Annons

För två år sedan delade kungaparet med sig av den här fina bilden, från just Storlien.

Foto: TT

Annons

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kungen missar prinsessan Estelles födelsedag”

 1. Eva M skriver: 9 februari, 2020

  Men snälla någon missar prinsessan blir nog firad före eller efter. Finns telefon, Skype mm. Prinsessan är så stor så hon förstår nog detta.


 2. josefin skriver: 10 februari, 2020

  Antagligen är inte kungen den ende morfar som inte firar barnbarnets födelsedag mitt i veckan. Estelle är säkert glad att fà fira flera gànger. Nu dröjer det väl inte länge förrän flickebarnet ska börja dra in apanage till hushàllskassan genom att sta o vinka pa slottsbalkongen pà sin födelsedag. ELLER tänk om en K Wiestàhl-analog tar tag i saken o ordnar Estelle-dagen i Storlien; skidákning,snöbollskrig,kröning av snögubbe osv. En ny tradition att hàlla fast vid i evigheters evigheter. Dà kan hovet addera ännu en arbetsdag till sitt viktiga arbete för Sverige!


  1. konsttanten skriver: 10 februari, 2020

   Vad tillförde denna kommentar?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar