Kungen missar prinsessan Estelles födelsedag

kungen missar prinsessan estelles födelsedag

Kungen tar rollen som morfar på största allvar. Men ibland, när plikten kallar, missar han viktiga dagar i barnbarnens liv.

Att vara en närvarande morfar samtidigt som man är landets statschef är inte alltid helt lätt. Ibland krockar världarna och kungen tvingas välja. Den 23 februari är en sådan dag. Då fyller prinsessan Estelle 8 år samtidigt som skidtävlingarna i Trondheim förväntar sig kunglig glans.

Det här är kungens första utlandsresa för året och känner vi honom rätt har han sett fram emot folkfesten i Norge. Både han och Silvia älskar vintersport och det älskar att vara på plats där det händer. Hade kungen fått välja hade han naturligtvis åkt till Trondheim vid ett senare tillfälle men Ski Tour 2020 planeras förstås inte efter svenska prinsessors födelsedag. Kungen får helt enkelt fira sitt äldsta barnbarn i efterhand. Och har Estelle tur köper morfar kungen en present i Norge och tar med hem till Haga.

Kungen åker utomlands

Kungaparet är inte de enda i familjen som älskar skidtävlingar. Förra vintern fick de nämligen sällskap av Victoria och Daniel vid alpina VM i Åre. Dessutom slog de följe med den norska hejarklacken, Haakon och Mette-Marit. Om kungaparet själva står på skidor den här vet vi inte. Det älskar sin skidstuga i Storlien och försöker alltid åka upp till den några gånger per år. Den friska luften och de vita vidderna är en härlig kontrast till deras påpassade liv i Stockholm och vännerna vittnar om att kungen altid är på sitt bästa humör när han får ta med sig kaffetermosen och hunden Brandie ut i spåret.

För två år sedan delade kungaparet med sig av den här fina bilden, från just Storlien.

Foto: TT