Kungen och Carl Philip träffade Albert och Charlene i Monaco

Charlene

Vilket drag det var i Monte Carlo i helgen! Motorintresserade kung Carl Gustaf och prins Carl Philip tog planet ned till årets Grand Prix i Monaco och njöt av stämningen, umgänget med furstefamiljen och alla snabba bilar.

I lördags var kung Carl Gustaf och prins Carl Philip på en far-och-son-weekend till Monaco Grand Prix. Intresset för motorsport är stort och både vår regent och prinsen såg ut att kul. Vi ser på bilderna hur de pratade, skrattade och umgicks med furst Albert, furstinnan Charlene och andra medlemmar av Monaco-familjen.

Carl Philip

På självaste Mors dag lämnade kungen och prinsen Sverige för att, på plats, titta på det kända Formel 1-loppet, som kördes på Circuit de Monaco i furstendömet Monaco.

Prins Carl Philip

Loppet var det sjätte av sammanlagt tjugoen deltävlingar.

Carl Philip bor nära

Drottning Silvia fick säkerligen en liten gratulation på Mors dag ändå av sin son, får vi hoppas. Hon har tur att bo så nära Carl Philip och hans familj. De ses ofta och farmor Silvia kan hälsa på titt som tätt i Villa Solbacken. För inte så länge sedan var hon och kungen där för att fira Carl Philip på 40-årsdagen.

Prins Charlene

Furst Albert och Charlene missar inte en tävling. Vad som är speciellt med Grand Prix i Monaco är ju att bilarna kör på gatorna mitt inne i staden.

Carl Philip

På vip-plats träffade kungen och prinsen de två vackra svägerskorna Tatiana och Beatrice, som är gifta med Casiraghi-bröderna Andrea och Pierre.

Carl-Philip

Det var Lewis Hamilton för Mercedes AMG Petronas Motorsport, som vann och fick spruta skumpa efter tävlingarna i Monaco.

Charlene och Albert

Det var en härlig folkfest på dagen. Furstinnan Charlene bar en tjusig, svart kreation med rosa byxor och clutch. På kvällen var det galafest med det fina namnet “F1 Grand Prix of Monaco Gala”. Två stiliga svenska herrar i smoking gjorde entré och fick många beundrande blickar.

Kungen Carl Philip

Kungligheterna känner varandra väl vid det här laget. Den svenska kungafamiljen har dessutom stått Monacos furstefamilj nära i alla år.

Semestrar på Rivieran

Om somrarna tillbringar prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnen på Rivieran och bor prins Bertils och Lilians gamla hus i Sainte Máxime. Det tar inte många minuter in till furstepalatset i Monaco.

Villa Mirage.

Villa Mirage.

Kungaparet har tagit över Villa Mirage och gillar att festa loss med fursten på inneställena på Rivieran.

Foto TT