Kungen och Chris laddar för bröllop

Chris O´Neill landade i Stockholm häromdagen och träffade kungen på Stockholms slott för att planera bröllopet i sommar.

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine anlände till slottet strax innan klockan nio i går morse.

– Chris är i Sverige med Madeleine och de stannar här veckan ut. De kommer självklart arbeta med planeringen av bröllopet, säger Bertil Ternert, hovets informationschef, till Aftonbladet.

Gör henne lycklig

Chris är mannen som gör prinsessan Madeleine lycklig. Och bröllopet i sommar måste regisseras in i minsta detalj. Inget får gå fel. Även prins Carl Philip var med på delar mötet på slottet, berättar Expressen. Som Svensk Damtidning tidigare berättat – redan i januari – blir en flera dagar lång bröllopsfest. Hovets Bertil Ternert bekräftade då för oss att det blir en smokingmiddag kvällen före bröllopet, den 7 juni.

Tihi, sa prinsessan. Och Chris övar sitt “ja” på svenska. Den 8 juni blir de äkta makar!

Behåller titlarna

Oavsett var de bosätter sig i framtiden fortsätter Madeleine att vara prinsessa av Sverige, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Hennes officiella uppdrag ska också fortsättningsvis betalas av det kungliga apanaget.

Ringen betalade dock Chris för, närmare en miljon enligt Bukowskis smyckesexperter. För det fick Madeleine en fyrkantig diamant i smaragdslipning.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Hovet/Kate Gabor, All over press, Stella Pictures

 

Läs mer:

Prins Carl Philip missade Estelles födelsedag>>