Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungen och Daniel delar på ansvaret att föra fram Victoria till altaret

victoria_daniel_kungen

Kungen och Daniel Westling för bägge fram Victoria till altaret i Storkyrkan.

Kungen och Daniel Westling för bägge fram Victoria till altaret i Storkyrkan.

Debatten om vem som ska föra Victoria till altaret går vidare. Men bråket har tagit en helt ny vändning. Nu har kungen, kronprinsessan Victoria och Daniel Westling övat på en helt unik variant i kyrkan.

Debatten kring vem som ska föra kronprinsessan Victoria till altaret har väckt mängder av reaktioner. Åsikterna har varit många – och delade. Flera av debattörerna har invänt mot brudöverlämning, främst därför att traditionen stammar ur en tanke där kvinnans myndighet överlämnas från fadern till mannen. Den svenska traditionen går ut på att mannen och kvinnan är jämlika och att de ingår äktenskap av fri vilja. Andra har menat att brudöverlämning är förlegat och uråldrigt medan en tredje part hävdat att det hela är vackert och symboliserar att kungen för Victoria mot Daniel – en man av folket.

Ny vändning

I slutet av maj blev det hela bestämt: kungen kommer att föra kronprinsessan Victoria till altaret den 19 juni – trots kritiken från höga representanter inom Svenska kyrkan. Det är familjens önskan, berättade hovets informationschef Nina Eldh. Men nu bekräftar tidningen Dagen att altar-följetongen tagit en helt ny vändning. Kungen, Daniel och Victoria har nyligen övat på en helt ny variant.

– Prinsessan kommer att gå fram med kungen, men den sista biten fram till altaret ska hon gå tillsammans med Daniel Westling, säger överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark till tidningen Dagen.

Den nya altarsvängen går ut på att kungen går vid Victorias sida till mitten av altargången, därefter tar Daniel vid och går med kronprinsessan den sista biten. Victoria kommer därmed att starta en helt ny trend – den nya altar-lösningen är unik!

Av Johanna Lejon
Foto: IBL

Rösta här nedan!

Vad tycker du om att kungen och Daniel delar på att föra Victoria till altaret?

'); jQuery('#polls-142').detach().appendTo('#polls-142-wrapper'); jQuery('#polls-142-loading').detach().appendTo('#polls-142-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

Läs allt om kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop här »