Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och drottningen tar emot Italiens president

13 nov, 2018, 12:52 
Nu har Sjuglasvagnen med president Sergio Mattarella här! Alldeles nyss rullade kortegen in på Inre Borggården och därmed har det tre dagar långa statsbesöket dragit igång.
Annons

Just nu går italienska presidenten och kungen runt och inspekterar hedersvakten. Sedan väntar hälsningsceremonin i Rikssalen, och att den har flyttat inomhus beror på vädret.

Högtidligt med kungen och president Mattarella på inre borggården idag.
Högtidligt med kungen och president Mattarella på inre borggården idag.

Presidenten kommer i sällskap med sin dotter Laura, i kort vit kappa. Bredvid går drottning Silvia, för dagen superchic i ny påfågelsblå kappa. Och då ska vi bara inte tala om den matchande hatten, med flor och en liten plym som fladdrar lätt i vinden!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Silvias statsbesöks-hatt i närbild.
Drottninghatten i närbild.
Det har inte varit statsbesök från Italien på 20 år. Och senast kungaparet gjorde statsbesök i Italien var 2009.
Det blev ett hjärtligt möte vid Kungliga Hovstallet. Det har inte varit statsbesök från Italien på 20 år. Och senast kungaparet gjorde statsbesök i Italien var 2009.
Annons

Ja det är helt enkelt lite extra härligt med statsbesök från Italien. Det är liksom inte som vilket statsbesök som helst… De italienska reportrarna är såå glamourösa och piggar upp med stora mörka solglasögon i novemberdiset!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig också här på slottet, tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia. De anslöt lagom till gruppfotograferingen i Pelarsalen och de ska självklart vara med vid lunchen i Röda matsalen. Räkna med att det kommer att serveras idel svenska delikatesser en dag som denna.

Självklart är de vackra vagnarna framplockade för statsbesöket!
Självklart är de vackra vagnarna framrullade för statsbesöket!

Snart fortsätter rapporteringen med kungens och presidentens tal, följ oss här under dagen.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel finns med under statsbesöket.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel finns med under statsbesöket.
Även prinsessan Sofia och prins Carl Philip finns med under lunchen.
Även prinsessan Sofia och prins Carl Philip finns med under lunchen.
Prins Carl Philip, prins Daniel, prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria I väntan på presidenten. Bakom dem ser du bordet med ordnarna. Bland annat så fick president Mattarella ta emot Serafimerorden.
I väntan på presidenten. Bakom ser du bordet med ordnarna. En kort stund senare fick president Mattarella ta emot Serafimerorden.
Hälsningsceremonin med talmannen och regeringen under statsbesöket från Italien. På grund av vädret fick den flytta in i Rikssalen.
Hälsningsceremonin med talmannen Andreas Norlén och övergångsregeringen. Den brukar äga rum på inre borggården, men idag fick den flytta in i Rikssalen på grund av vädret.

Foto: TT

Annons