Kungen och kronprinsessan Victoria på jobb tillsammans

Kungen och kronprinsessan Victoria på jobb tillsammans

Kungen och kronprinsessan är vana att delta i officiella sammanhang tillsammans. Idag var det deras gemensam hjärtefråga som uppmärksammades!

Veckan fortsätter gå i vattnets tecken för kronprinsessan Victoria! Knappt hann hon återhämta sig från den fantastiska kvällen på Berns igår, där hon delade ut pris i Stockholm Junior Water Prize, förrän det var dags igen. Kronprinsessan mötte upp pappa kungen vid Tele 2 arena för att delta i Stockholm Water Prize, som är världens mest prestigefyllda vattenpris. Tanken är att hedra kvinnor, män och organisationer som arbetar för att bevara och skydda vattenresurserna på planeten.

Kronprinsessan Victoria på Stockholm Water Prize

Victoria var strålande vacker i en klänning från Rodebjer när hon anlände till Tele 2 arena!

 Kronprinsessan Victoria och Kung Carl XVI Gustaf på Stockholm Water Prize

Kungen och Victoria hälsar på varandra. Så roligt att få jobba ihop igen efter ledigheten!

Havsfrågor, speciellt rörande Östersjön, ligger både kungen och kronprinsessan varmt om hjärtat, så att få se nya idéer och uppfinningar som kan hjälpa världens hav såg de nog båda fram emot!

Kronprinsessan Victoria och Kung Carl XVI Gustaf på Stockholm Water Prize

Kungen och kronprinsessan Victoria besöker en utställning från Nederländerna.

Inne på arenan finns runt 3500 deltagare från 127 länder som alla vill utbyta erfarenheter, nätverka och debattera vattenfrågan. Kungen och Victoria fick gå runt och ta del av några av deltagarnas idéer. Temat för årets vattenvecka är “Water for society – including all”, vilket innebär att fokus läggs på att alla ska ha tillgång till rent dricksvatten.

Jackie King är årets pristagare

Ikväll fortsätter festligheterna med en bankett i Stadshuset, där även drottning Silvia kommer möta upp kungen och Victoria. Kungen delar under kvällen ut pris till årets pristagare professor Jackie King för hennes insatser för flödet i världens floder. Hon har lett utvecklingen av metoder som visar de ekologiska och sociala konsekvenserna av dammbyggnad och vattenutdrag från floder.

Foto: TT