Kungen och Silvia gick bakom ryggen på Madeleine – litade inte på Chris!

Kungaparet kände att de behövde kolla upp Chris.

Kungen gick bakom ryggen på prinsessan Madeleine för att få reda på sanningen.Han ville veta ALLT om Chris O'Neill.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill firade nyligen sju år som gifta. Deras bröllop, sommaren 2013, var en stor kunglig begivenhet, en riktigt propagandaseger för den svenska monarkin och en kärleksdemonstration som inte lämnade någon oberörd. 

Men Chris roll i kungafamiljen har inte alltid varit lika självklar som den är nu.

Kungen litade inte fullt ut på Chris O’Neill

Kungaparet kände att de behövde kolla upp Chris.

Kungaparet kände att de behövde kolla upp Chris.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har skrivit boken “Madeleine – prinsessan privat”. I den framgår det att kungaparet var väldigt försiktiga innan man släppte in Chris i familjen. Ni har säkert hört talas om svärföräldrar som gärna kollar upp sina barns nya kärlekar – men det är inget mot vad kungen och Silvia gjorde!

Som Johan T skriver i sin bok:

“Utan att Madeleine hade en aning om det så satte kungen nu sin hovstab i arbete. Oavsett om dottern planerade att fortsätta relationen med Chris eller ej, så var det ändå nödvändigt att kolla upp honom. Chris O’Neill umgicks nu med Sveriges prinsessa och en säkerhetskontroll måste genomföras av honom.”

Säpo fick kolla upp Chris O’Neill

Och kungen nöjde sig inte med en snabb googling. Inte på långa vägar.

“I största hemlighet beordrade kungen hovstaben att låta svenska Säkerhetspolisen kolla upp Chris O’Neill och hans bakgrund. Utan att Madeleine hade en aning om det utförde Säpo och FBI tillsammans en total genomgång av hennes nye pojkvän. Säpo skickade till och med egen personal till USA, som träffade FBI och gick igenom den person som nu var på väg att bli Madeleines nye pojkvän. De kollade alla brottsregister”, skriver Johan T.

Men undersökningen gav ingen frukt – tack och lov. Chris hade en fläckfri bakgrund och kungen kände sig helt bekväm med att ge kärleksrelationen sin välsignelse.

Nu står vi här, tre prinsessbarn senare, och tänker: tur var väl det!