Kungen och Silvia tar en paus – njuter i varandras sällskap

Kungen och Silvia tar en paus – njuter i varandras sällskap
Kungaparet befinner sig just nu på statsbesök i Indien och verkar stormtrivas med resesällskapet - och framförallt av varandra.
Annons

Efter en turbulent höst får nu kungen och drottning Silvia äntligen spendera lite tid på tu man hand! Just nu befinner sig kungaparet på statsbesök i Indien för att genomföra ett fem dagar långt statsbesök i landet, och båda verkar verkligen njuta av resan och av att ladda batterierna inför nästa veckas Nobelfest.

Annons

Annons

Inbjudna av Indiens president

Paret är inbjudna av Indiens president, Ram Nath Kovind, och hans hustru Savita Kovind och de välkomnade den svenska delegationen vid presidentpalatset med en högtidlig ceremoni med ridande militärer, pompa och ståt. Hittills har de hunnit besöka den stora moskén Jama Masjid och världsarvet Red Fort, gått på pampig bankett och synts plantera ett träd vid Svenska Ambassaden i Indien.

På onsdagen deltog kungaparet i världens största strandrensningsprojekt med volontärer på stranden Versova – klimat- och miljöfrågor är ju intressen som de båda delar. Dessutom besökte de Doorstep School, som ger fattiga barn gratis skolgång och hjälp med läxor.

Under torsdagen och fredagen fortsätter kungaparets möten om miljövård och biologisk mångfald, och de kommer också att besöka en Van Gujjar-by för att diskutera och lära om gruppens traditionella lantbruk och djurhållning innan de tar flyget hem till Stockholm och Sverige igen.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kungen och Silvia tar en paus – njuter i varandras sällskap”

  1. A.M.Engvall skriver: 6 december, 2019

    Det låter trevligt att Kung Carl Gustav och Drottning Silvia trivs ihop. Med allt de gott igenom tillsammans , är det dem väl unnat.
    Som jag sagt tidigare tycker jag Drottning Silvias aftonklänning passar Drottning Silvias både utstrålning och färgen markerar Drottningens intelligens. Jätte fin.
    Vänligen
    AME


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar