Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och Silvias kärlekssemester på lyxbåten – se bilderna!

02 jul, 2019, 11:29 
AvAnna von Koch
Prinsessan Lilian och prins Bertil i Villa Mirage, 1991.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har lämnat Sveriges ostadiga väder och njuter av sol och bad på lyxbåten Polaris.
Annons

Kungen och drottningen kan äntligen pusta ut efter en vår fullspäckad med jobb. De har lämnat det ostadiga vädret i Sverige och för några veckor tagit sig ner till solen och värmen på franska Rivieran.

Drottning Silvia njöt av ett dopp i havet.
Drottning Silvia njöt av ett dopp i havet.

Här kan kungen riktigt rå om sin drottning och ta med henne ut i sin lyxbåt Polaris. Den elva meter långa båten är kungens ögonsten och kostade honom fyra miljoner kronor. Men det var en uppskattad investering, för här kan kungen och drottningen få värdefull kvalitetstid på tu man hand, njuta av det ljumma vattnet och den strålande solen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottningen redo med simfötterna.
Drottningen redo med simfötterna.

Stilsäker i keps

Drottningen älskar att bada och tar långa simturer runt båten, faktiskt även med simfenor. Hon är iklädd en blå baddräkt och keps, något som Svensk Damtidnings modeexpert Johanna Lejon ger tummen upp åt:

– Jag älskar att drottningen bär keps! Det är både snyggt och medvetet. Bättre solskydd finns inte! Det visar att drottningen, och kungen för den delen, solar smart. Så härligt att se att drottningen satsar på baddräkt också! Baddräkten har ju seglat upp och blivit det absolut trendigaste badplagget de senaste åren. Detta visar hur stilmedveten och trendig hon är.

Annons
Kung Carl Gustaf Polaris
Kung Carl Gustaf på Polaris.

Kungen bär röda badbyxor och även han körde på det stilsäkra kortet med keps.

Bor i Villa Mirage

Villa Mirage.
Kungafamiljens sommarhus Villa Mirage.

Kungaparet spenderar precis som tidigare år semestern i familjens exklusiva sjurumsvilla Villa Mirage, som dessutom ligger precis vid havet i vackra Sainte-Maxime. Ett semesterhus som kungen ärvde av prins Bertil när han gick bort 1997. Det var hit som prins Bertil och prinsessan Lilian åkte som nyförälskade på 40-talet.

Annons
Prinsessan Lilian och prins Bertil i Villa Mirage, 1991.

Kungaparets Frankrike-vistelse blir dock inte långvarig. Snart åker de norrut igen till Solliden på Öland. Den 14 juli är det som vanligt dags att gratulera dottern, kronprinsessan Victoria med traditionsenlig jordgubbstårta och skönsång.

 

Foto TT

Annons