Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och Silvias sorg: Familjevännen död – blev 78 år

04 nov, 2023, 14:36 

Hovet bekräftar sorgen.

Annons

Kungaparet har sorg. Den mångåriga medarbetaren och familjevännen Mertil Melin har avlidit, 78 år gammal, vilket Expressen var först med att rapportera.

Nu bekräftar hovet sorgen.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Kungaparets familjevän har gått bort – Mertil Melin blev 78 år gammal

Mertil Melin var generallöjtnant, som under 12 år arbetade på hovet som hovstallmästare. Han slutade vid hovet 2015, och hann under sin tid bli en omtyckt medarbetare som varit med under några av kungafamiljens viktigaste dagar.

Enligt Expressen red han bakom kronprinsessparets kortege efter bröllopet 2010. Han fick även medalj från kungen vid två tillfällen.

"Tråkigt att Mertil Melin gått ur tiden. Han var en uppskattad medarbetare på Hovet. Kondoleans är skickad till Mertils fru Margareta och våra tankar är med henne och familjen." Skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i en kommentar till Expressen.

För tidningen berättar dottern om sorgen efter sin far.

– Vi sörjer honom. En person som pappa lämnar ett enormt tomrum efter sig för oss som familj. Man blir väldigt berörd av alla kondoleanser från alla som han kommit i kontakt med i sin karriär, som visar respekt och vill dela med sig av minnen som de har från pappa. Han hade en förmåga att engagera.

Mertin Melin gick bort den 20 oktober.

Mertil Melin med fru Margareta
Mertil med hustrun Margareta.

Foto: TT

Annons