Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen om sin mamma: ”Hon älskade blommor – och att jaga”

24 jul, 2016, 15:00 
AvJohanna Lejon
Det är inte så ofta kungen pratar om sin mamma prinsessan Sibylla, men när Svensk Damtidning träffade honom för en intervju på godset Stenhammar berättade han bland annat att det var hon som fick honom att se och uppskatta naturen.
Annons
Sibylla

– Hon var kanske ingen friluftsmänniska, men hon älskade naturen och var alltid ute och vandrade med sina hundar.

Dessutom gillade hon att jaga och det var hon som väckte jaktintresset hos sin son.

– Hon var ute och jagade med min pappa. Även min mormor (prinsessan Victoria Adelheid, reds anm) var en stor jägare och jagade tills hon var 80 år. Det var lite ovanligt på den tiden. Inte så många som jagade då i Tyskland, men hon sköt sin sista kronhjort i bergen i Österrike, säger kungen stolt.

Mycket av det han kan om djur och natur har han lärt sig genom scouterna, även det ett engagemang han delade med mamma Sibylla, som också var scout. Kungen berättar att han blev vargunge som nioåring och att han då fick namnet Mowgli. Tre år senare var han scout på riktigt.

Annons

Prinsessan Sibylla älskade blommor också, men att påta i de kungliga blomsterrabatterna på Solliden är inget för kungen. Han gillar grovarbete, som att lägga nya vattenledningar, gräva dammar eller gallra i ekskogen!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen1

Av: Anna von Koch

Foto: IBL

Annons