Kungen överraskar: Sofia på uppdrag med kungaparet

Ett år efter kungens beslut om att krympa kungahuset: Nu får vi se prinsessan Sofia på uppdrag med kungaparet – igen.

 

Kungen överraskar: Prinsessan Sofia är inne i ”det allra heligaste” igen!

Efter hans drastiska beslut från i fjol om att krympa kungahuset var det ju många som trodde att Sofia skulle fasas ut från de tunga kungliga uppdragen, mer eller mindre direkt.

Under pandemin har hon också legat lågt och fokuserat på Project Playgrounds verksamhet och sitt deltidsarbete på Sophiahemmet, där hon rycker in på en av vårdavdelningarna som kunglig resurs.

Prinsessan Sofia hylla för sitt nya sjukvårdsjobb på Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia i sin nya roll som vårdbiträde på Sophiahemmet.

Men nu öppnar kungen åter dörren för prinsessan Sofia. När kungaparets stiftelse Global Child Forum nästa onsdag har digitalt möte med sin ”Partner Advisory Board” sitter Sofia åter sida vid sida med kungen och drottning Silvia, precis som hon har gjort i just det sammanhanget under tidigare år.

Prinsessan Sofia: Tunga uppdraget med kungaparet

Kungen, drottningen och prinsessan Sofia 2015.

Prinsessan Sofia med kungaparet under Global Child Forum 2015.

LÄS MER: Hovet om stora händelsen för Sofia

Och september bjuder dessutom på ytterligare ett kungligt uppdrag för prinsessan Sofia: Nästa mångdag ska Sofia ta sig an sitt nya uppdrag och överlägga med juryn för Svenska Hjältar.

Kungaparet och Global Child Forum

Global Child Forum samlar ledare och andra inflytelserika personer från näringsliv, universitet och regeringar, allt i kampen för att förbättra villkoren för världens barn. Det var kungafamiljen som tog initiativ till att Global Child Forum bildades år 2009 och man beskriver sig som en oberoende plattform som arbetar brett och internationellt.

LÄS MER: Prinsessan Sofia skakad av dödsfallet

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.