Kungen på regnigt Djurgården

Kungen på regnigt Djurgården
Annons

Kung Carl Gustaf närvarade under torsdagen vid invigningen av Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm.

Regntunga skyar mötte kung Carl Gustaf när han anlände till Nya Djurgårdsvarvet som denna dag skulle invigas och paraplyerna fick plockas fram. Lite senare under torsdagen reste kungen till Tällberg, för att närvara vid Tällberg Forum, enligt hovets kungliga kalender.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Kungen på regnigt Djurgården”

 1. Helena skriver: 14 juni, 2013

  Kungen är supersnygg med matchande paraply. Det ser halt ut på bryggan men han står nog stadigt vår kung.


 2. Marguerithe skriver: 14 juni, 2013

  “1”
  Håller med. Tänk om fler män kunde klä sig som Kungen.


 3. elle skriver: 14 juni, 2013

  Ja, fy fan, vad det ser halt ut på bryggan!


 4. Sthlm skriver: 14 juni, 2013

  Ja, vår kung står stadigt på jorden och visst är han välskräddad.


 5. Inkan skriver: 14 juni, 2013

  Jag vill påstå att kungen har det svajigt under fötterna. P.g.a. granskande journalistik, mer av det, tack.


 6. lisa larsson skriver: 15 juni, 2013

  Håller med #5# kungen får mer och mer folket mot sig. Han är alldeles för arogant. Men visst, håller med om att han klär sig snyggt .


 7. emma34 skriver: 15 juni, 2013

  Ja är man kung så måste man kunna hantera journalister
  på ett snyggare sätt. Han är alldeles för arrogant tyvärr.
  Att han klär sig snyggt det räcker inte långt.


 8. Marguerithe skriver: 15 juni, 2013

  “7” emma34,
  Kungen har hanterat journalisterna på ett bra sätt i hela sitt liv. Han intervjuades redan när han började Sigtunaskolan och svarade på ett mycket trevligt och artigt sätt, i den anda han blivit uppfostrad. När tonen hos media blir raljerande och oförskämd och med andemeningen att förnedra tycker jag att Kungen har all rätt att reagera.


 9. Eva M skriver: 15 juni, 2013

  8 Marguerithe håller fullständigt med dig. Trevlig helg Eva M


 10. @ skriver: 15 juni, 2013

  lätt att klä sig snyggt när andra betalar


 11. Birgitta skriver: 15 juni, 2013

  # 8 Marguerithe. Du skriver: Citat:Kungen har hanterat journalisterna på ett bra sät, i alla tider.. slut citat. Vad säger du om detta: Innan K.P. Vicktoria blev gravid, gjordes ett repotage med både Kungen ock Drottning, de fick bla. frågan: Längtar Ni efter att ett litet barnbarn skall springa här? Kungen argt,Nej Absolut inte!! Varpå D.Silvia får släta över! Var det fint?? Nyligen på deras Eriksgata dröjde sig drottningen kvar någonstans, ock Kungen får en fråga var Drottningen är, Svar,argt: Hon har väl svimmat nånstans, Drottningen kommer, ock Kungen fortsätter: Nej titta hon har nyktrat till!! Varpå Hovfolket slätar över… Var det Fint?? Svara du som tycker Kungen är felfri! (Ock detta är “bara” 2 av hans många ggr. underliga irriterade svar, på helt vanligt artiga frågor)


 12. Mia Söderström skriver: 15 juni, 2013

  Underbart att kungen säger ifrån. Mer sånt.


 13. Linnea skriver: 15 juni, 2013

  Jag frågar mig istället! Hur mår kungen egentligen?


 14. liana skriver: 16 juni, 2013

  Är det arrogant att fråga journalisterna varför de aldrig håller sig till sanningen.? Det måste vara förfärligt att alltid läsa halva eller förvrängda sanningar om sig själv och sin familj utan att få försvara sig.


 15. caterineg skriver: 16 juni, 2013

  Birgitta: Om det är sant att kungen har varit så oförskämd emot Silvia offentligt så förstår jag att de har ett sorgligt äktenskap. Att hela tiden hålla masken och skyla över hans pinsamheter måste ta på krafterna. Hur har de då det hemma ? De verkade ju så trivsamma tillsammans när de hade småbarn, vad har hänt? Hur mår kungen egentligen? Och Silvia?Stackars människor.


 16. lisa larsson skriver: 16 juni, 2013

  Ni som undrar vad som hänt !! En viss Camilla, kom emellan, sen det blev officiellt har Konunga-gubben vart än vresigare. Ps. har man någonsin ,på 35 år sett honom hålla om Silvia , eller hålla handen.? Ds.


 17. Maryou skriver: 16 juni, 2013

  Birgitta, kungen är många gånger vilse i pannkakan. Ibland himlar han med ögonen och letar efter ett lämpligt svar, ibland svarar han arrogant på journalister frågor. Så beter man sig inte när man är kung och vuxen och dessutom ska representera svenska folket. Han har säkert dåliga dagar, även han. Men det berättigar inte hans tråkiga sätt att bemöta folk. Han får svälja förtreten och ta ut ilskan bakom kulisserna i stället.


 18. Marguerithe skriver: 16 juni, 2013

  “11” Birgitta,
  Kungens uttalande om Drottningen är en reaktion på hans aversion mot svensk media generellt, men är absolut inte acceptabelt. Han kan tala om vad som helst, men inget får gå ut över hans hustru. Han mår inte speciellt bra idag och är nog ganska “färdig” med Sverige känns det som, till vissas stora glädje.
  Jag tycker att Kungaparet är fullkomligt geniala i att alltid hålla fanan högt i alla lägen. Utomlands får Kungaparet den erkänsla de är värda.


 19. Bittan skriver: 17 juni, 2013

  Har sett inslaget med kungen när han svara snäsigt på frågorna.
  Jag kan förstå att det är frustrerande med massa dumma frågor ibland, men en man i hans ställning skall kunna hantera detta.

  De hade t o m uppe det i TV4 godmorgon i lördags och man skall inte svära och muttra när man går i från journalisten.

  Nä bättring får det bli och Silvia skall inte behöva skämmas och släta över.


 20. Lotta skriver: 17 juni, 2013

  Kungen mår inte bra, helt klart. Han har ett stort problem som tynger.
  Och jag tror att Carl Philip är med i sammanhanget. 34åringen som inte vet vad han håller på med.
  Elisabeth Tarras – Wahlberg var mycket bra för hovet . Stark och fast med journalister. Klippan i kungahuset idag rämnar mer och mer.


 21. caterineg skriver: 17 juni, 2013

  Det är eländigt att Ternert hela tiden ska försvara kungen och skyla över hans dåliga och ogenomtänkta svar. Nog ska man begära mer av en kung, och Silvia som måste släta över. Och som tidigare sagts aldrig har man sett den minsta lilla ömhetsbetygelse dem emellan. Det måste vara hemskt att vara kung och drottning när man inte vill.


 22. Marguerithe skriver: 17 juni, 2013

  En informations- presstjänst värd namnet är ovärderlig för en Kungafamilj idag. Om inte svenskarna gnällde om varenda krona Kungen ber om, skulle man kunna erbjuda professionella yrkesmänniskor löner efter kompetens. Det är väl där problemet ligger idag. Tror någon att drottning Margrethe skulle finna sig i att ha det som i Sverige?
  Man kan verkligen förstå Victorias allvarliga ansiktsuttryck och oro inför framtiden.


 23. Julia skriver: 17 juni, 2013

  Och i lördags användes regeringsplanet för privat resa för kungaparet vilket inte är tillåtet. Medförde extra kostnader för övernattning för besättningen i Tyskland.

  Expressen är framme och hugger som en orm. Så intressant att se hur långt tid det tar för droppen att urholka stenen, dvs när monarkin blir omöjlig att försvara i Sverige.


 24. nemo skriver: 17 juni, 2013

  nr 21
  “Det måste vara hemskt att vara kung och drottning när man inte vill”

  Vem tvingar dem?


 25. Maryou skriver: 18 juni, 2013

  nemo, politikerna som inte förmår att ändra på statsskicket. Själv vill kungen naturligtvis vara kung. Han har ju inte erfarenhet av annat än kungligt leverne. Victoria skulle aldrig ge upp sin möjlighet att bli drottning, för då skulle hennes föräldrar bli mäkta besvikna. Dessutom har hon sagt, att så länge svenska folket vill ha henne så kommer hon att tjäna det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar