Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen på Stenhammar: Här känner jag att jag hör hemma

01 jun, 2013, 08:20 
Agneta Nisbeth
Annons

Kung Carl Gustaf och prins Carl Philip deltog i Stenhammardagen under fredagen. Kungen höll också ett tal där han berättade om sin kärlek till Stenhammar.

I fredags deltog kungen och prins Carl Philip vid Stenhammardagen, som arrangeras av Sveriges Lantbruksuniversitet och Stenhammars godsförvaltning. Årets tema var ekonomi och lönsamhet.

Kung Carl Gustaf höll också ett tal kring årets tema:

Annons

– Den senaste tidens köttskandaler satte ljuset på brister i livsmedelskedjan — från ‘jord till bord’. Trots att många lyfter fram vikten av klimateffektivitet, kvalitet, säkerhet och djurvälfärd, så är fokus ofta längre fram i värdekedjan — på lågt pris. De flesta vill ha ett klimateffektivt svenskt lantbruk, men ändå väljer många att köpa importerad mat. Sverige kan bli det goda exemplet. Ja, kanske något av en förebild för omvärlden? Det handlar alltså om att tänka globalt och handla lokalt. Ja, så vill jag och mina medarbetare här på Stenhammar gärna tänka — här på denna bit av jorden där jag känner att jag hör hemma på ett alldeles särskilt sätt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här sitter kungen i publiken, men han höll också ett tal.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se

Annons