Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen står fast vid åsikten om Chris O'Neill – här tvingas han berätta

11 maj, 2024, 15:00 
Allt är precis som man trott – och här blir det extra tydligt.
Annons

Det har gått lite mer än tio år sedan som Chris O'Neill sa "ja" till sin prinsessa – och nej till kungen. Affärsmannen Chris valde att vänligt avböja prinstiteln, ett beslut som överraskade många.

Detta beslut har präglat hur kungen väljer att fatta ett viktigt beslut varje år – och nu tvingas han berätta.

Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Sanningen bakom Chris O'Neills stora beslut

När Chris O'Neill fick erbjudandet av kungen att bli prins, funderade han länge och mycket.

Han samtalade med både Madeleine och kungen, men innerst inne visste han att det inte var en väg han ville gå:

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O'Neill, min far var Paul O'Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, har Chris berättat för magasinet King.

Annons

Genom att inte vara prins, kan Chris fortsätta att ägna sig åt sina affärer precis som sin far, och behöver inte ta sig ann kungliga uppdrag.

– Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O'Neill, sa han till tidningen.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Chris gjorde Madeleine sällskap under kungens stora jubileum i fjol.Claudio Bresciani/ TT

Kungen har inte ångrat sig om Chris O'Neill

Att Chris inte är prins innebär också att han inte får ta del av apanaget. Han tjänar ju pengar på egen hand, och behöver således inte förlita sig på pengar från skattebetalarna. Chris har själv berättat för Expressen:

Annons

– Det är jag som försörjer familjen och ska sätta maten på bordet.

Numera tvingas ju kungen vara mer transparent i hur pengarna fördelas i kungafamiljen, och nyligen släpptes verksamhetsberättelsen för 2023.

Precis som tidigare år stod det klart att han inte ångrat sig: Madeleine och Chris borta i Florida fick noll kronor i fjol.

Pengarna fördelas ju av kungen till de medlemmar i kungafamiljen som haft officiella uppdrag, vilket de inte har.

Ingen större överraskning alltså, och Chris klarar sig bra utan apanaget. Chris har dessutom bara gott att säga om sina kungliga svärföräldrar:

– Madeleines föräldrar är de mest generösa människor som finns. Älskvärda, som har släppt in mig i familjen på ett fantastiskt sätt. Jag är oerhört tacksam över att jag har fått träffa dem, har han sagt till Expressen.

Foto: TT

Annons