Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen stoppar Victorias drömsemester – får inte åka

21 mar, 2023, 08:44 

Kronprinsessan Victoria kan inte åka till Mauritius.

Annons

Kronprinsessan Victoria har i hela sitt liv drillats för att en dag axla rollen som drottning och Sveriges statschef. De senaste åren har hon växlat upp sitt arbete ännu mer och stått vid kungens sida under viktiga representationsuppdrag utomlands.

Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i SverigeBrand logo
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige

I sin roll som kronprinsessa är hon också väldigt begränsad och det finns mycket saker som hon inte kan göra – och engagera sig i saker som kungen inte finner lämpligt.

– Det begränsar hennes liv, hon måste alltid tänka på hur hon är klädd och hur hon ser ut. Om hon har samma kläder på sig två dagar i rad skulle ni gå i spinn allihop, säger kungaexperten Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

”Hon är väldigt styrd”

Det gör också att hon, prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar inte bara kan lämna landet hur som helst.

Annons

– Hon kan inte åka i väg i två veckor till Mauritius. Hon är väldigt styrd, den mest styrda av alla i familjen, fortsätter Herman Lindqvist.

Ja, kronprinsessan Victoria är ständigt bevakad och det skulle heller inte vara lämpligt om en dag skulle vilja engagera sig politiskt.

– Helt omöjligt, enligt Sveriges författning. Allt hon engagerar sig i offentligt måste slottet och hovet diskutera om det är lämpligt, om det blir en obalans och om det ger fel signaler. Hon kan bara hålla på med natur och hjälpa nödlidande. Tyvärr är det så, hon kan inte ha någon hobby som alla andra.

Foto: TT

Annons