Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen tillbaka på jobbet - trotsar sjukdomen

19 okt, 2016, 13:36 
AvJohanna Lejon
Vår plikttrogne kung trotsar läkarna rekommendation om att vila i en vecka på grund av sitt diskbråck och ont i axeln. De punkter som var strukna ur hans kalender den här veckan, beslutade han sig i söndags ändå för att genomföra.
Annons
Kungen-Ste

I dag närvarar kungen vid ett seminarium med Stockholm Environment Institute, WWF, Stockholm International Water Insititute samt Stockholm Resilience Center på Ulriksdals slott och i morgon ger han högtidliga audienser för Georgiens, Bahrains och Mauritius diplomater på Stockholms slott. Dessutom närvarar han vid seminariet “Royal Technology Forum – Technology Foresight” på IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Silvia som själv har haft ont i axeln och vet hur besvärligt det kan vara, stöttar sin man genom att försöka vara hemma så mycket som mjöligt. I går invigde hon utställningen Un Suédois à Paris au 18e siècle. La collection Tessin på Musée du Louvre i Paris. Där verk ur den svenske greven Carl Gustaf Tessins konstsamling, ställs ut. Innan hon tog kvällsflyget hem till Stockholm kommenterade hon kungens diskbråck.

– Det är klart, det är besvärande. Han mår bra, men han måste ta det lugnt. Det är därför jag åker hem också, sa hon till Expressen.

Svensk Damtidning har sökt hovets informationschef Margareta Thorgren för uppdaterad information kring hur kungen mår, men ännu inte fått något svar.

Av: Anna von Koch.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons