Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen uppgraderar Solliden – tar hjälp av byalaget

28 feb, 2017, 09:09 
Agneta Nisbeth
I december moderniseras Solliden.
Annons
Solliden.st

Ideella krafter jobbar för att dra fibernät till det område söder om Borgholm där Solliden ligger. Byalaget kallar projektet för Fiber på Alvar och hittills har har 300 av 550 fastigheter i området anslutit sig, rapporterar Barometern. Och en av dessa fastighetsägare är kung Carl Gustaf.

Det innebär att kungafamiljen mot en avgift om 19 900 kommer att kunna surfa på fiber från och med december i år då projektet väntats vara klart.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Solliden fick en förfrå­gan som alla andra fastigheter och efter samrådan med kungen tackade man ja till en anslutning, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet till Barometern.

Kungafamiljen har starka band till Öland och och tillbringar stora delar av sommaren på Solliden. Slottet är kungens privata egendom och man sköter det med stor respekt för dess arv och kulturhistoriska värde. Men nu ger man alltså slottet en liten uppgradering i form av bättre anslutning till bredband, tv och telefoni.

Foto: Stella Pictures.

Annons