Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen: Vi ville ha ett namn som betyder mycket för oss

24 feb, 2012, 13:28 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Under konseljen idag berättade kungen som ni redan vet den nya prinsessans namn – han avslöjade också varför de valt just Estelle Silvia Ewa Mary.

Idag fick vi veta vad kronprinsessan Victoria och prins Daniel valt för namn på sin lilla prinsessa. Kung Carl Gustaf förklarade tanken bakom namnet:

– Vi har valt ett namn som ligger kronprinsessan och familjen väldigt varmt om hjärtat.

Annons

Väldigt söt

Kungen berättade också om mötet igår med den nya prinsessan:

– Familjen var där i går kväll, även prins Carl Philip och vi hade en trevlig gemenskap tillsammans med den nya familjemedlemmen. Hon är väldigt söt och betedde sig precis som man ska göra och allt vad det innebär.

Valet av hertiginnans kommande landskap förklarade kungen med att det var ett fint landskap och att hertiginnan i framtiden kommer att göra sitt yttersta och ta Östergötland till sitt hjärta.

Lycklig stund

Han sa också:

– Så det var en lycklig stund för oss hela familjen och jag hoppas, som prins Daniel sa i något sammanhang, att de som alla nya barnfamiljer ska få en tid tillsammans och njuta av sitt barn på rätt sätt. Och det hoppas vi, att alla kan förstå deras önskan om detta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons