Kungens älskarinna träder fram – blev hotad till livet

Kungens älskarinna har skapat stor skandal genom att träda fram. Nu berättar hon om rädslan för repressalier.
Slå på ljud

Kungars utomäktenskapliga kärleksaffärer blir alltid hett stoff för skvallerpressen. Den senaste tiden har monarkin skakats av en stor skandal. En skandal som blandar både otrohet och ekonomisk brottslighet.

Den spanska ex-kungen Juan Carlos fick till slut lämna landet. Kungen misstänks för att ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt. Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.

Kungens älskarinna talar ut efter sju års tystnad

Corinna och Juan Carlos.

Corinna har valt att berätta sanningen om kungen.

Läget blev ännu mer allvarligt när Corinna själv trädde fram och berättade om affären i riksmedierna.

– Vår första dejt var på sommaren. Vi skrattade alltid mycket. Vi klickade kring så mycket, och vi hade många gemensamma intressen: politik, historia, mat, vin, sa Corinna.

– Han sa att han och drottning Sofia hade ett arrangemang där de skulle representera kronan, men leva helt olika, åtskilda livet. Och han hade just kommit ut ett nästan tjugo år långt förhållande med en annan kvinna, som också hade en väldigt viktig plats i hennes hjärta och hennes liv.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

"Har hållit tyst av rädsla"

Men det var inte lätt för Corinna att tala ut. Kerene Barefield, som producerade den redan nu legendariska tv-intervjun med 56-åringen, berättar att Corinna våndades länge och väl innan hon till slut vågade.

– Hon sa att hon hållit tyst de senaste sju åren eftersom hon var orolig för vad som skulle hända om hon sa sanningen. Hon var rädd för repressalierna som hon skulle kunna drabbas av. Men jag tror inte att hon är rädd längre. Hon vill göra sin röst hörd, säger Kerene till Fox News.

Men det krävdes en stor portion mod för att Corinna skulle sätta sig framför kameran.

– Hon fick en bok om prinsessan Dianas död skickad till sig. Sedan fick hon ett telefonsamtal några timmar senare. Rösten att det finns många tunnlar mellan Monaco och Nice. Det gjorde henne livrädd, säger Kerene.

KAMPANJ! Läs Svensk Dam Plus+ GRATIS i en månad