Kungens besked till Daniel – därför säger han ja

kronprinsessan victoria prins daniel

TT
Coronavirusets andra våg slog till kraftigt för ett par veckor sedan, och hovet har behövt anpassa sig.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Det r tuffa tider för alla arbetsplatser just nu som måste antingen stanna hemma eller i vissa trotsa risken för smittspridning och fortsätta jobba på plats. I kungahuset har man nu valt att ställa in alla fysiska uppdrag och nu är det endast jobb på distans som gäller.

Den här veckan har det varit rejält med omkullkastningar i kalendern och i det nya schemat är det tydligt att det är en person som har fler uppdrag än någon annan och det är prins Daniel.

Prins Daniel hade tre uppdrag på samma dag

Under måndagen var han den enda i kungahuset som hade uppdrag och då gällde det tre stycken på samma dag. Det var dels en digital partnerträff med En Frisk Generation, digitalt styrelsesammanträde i Prinsessan Estelles kulturstiftelse och slutligen ett digitalt styrgruppsmöte i Prins Daniels Fellowship.

kronprinsessan victoria prins daniel

Så länge smittspridningen ligger på en hög nivå kommer prins Daniel och Victoria inte åka på några fysiska uppdrag.

TT

Det är inte svårt att se den gemensamma nämnaren i dessa tre uppdrag. Det är digitalt, digitalt, digitalt. Hovet vill absolut inte riskera att någon av kungligheterna smittas av coronaviruset, som då inte bara riskerar att bli sjuk själv utan även föra vidare smittan till andra personer inom kungahuset.

Det säkraste sättet att göra detta på är ju såklart med fysiskt avstånd och då är det ju en ypperlig chans att använda dagens teknik som hjälpmedel. Prins Daniel har alltid varit trogen sin plikt inom kungahuset och gör självklart det han kan för att arbetet ska fortlöpa så smidigt som möjligt.

Kungen beslutar om alla förändringar

Hovets informationschef Margaretha Thorgren bekräftade i förra veckan att de gör vad de kan för att omvandla fysiska uppdrag till digitala, annars ställs de in eller senareläggs. Det är alltid kungen som har det sista ordet när det kommer till schemafrågor och vem som ska ta vilket uppdrag.

– Just nu ser vi över programmen noga. De besök som vi bedömer kan genomföras digitalt ändras om till digitala möten, säger Margaretha Thorgren.