Uppgifterna avslöjar kungens beslut med drottning Silvia – tillbringar tid isär

Kungaparet har åkt till Stenhammar

Kungen har lämnat Drottningholm för första gången på månader. Nu är kungaparet istället stationerade på Stenhammar, erfar Svensk Damtidning.
Här är kungens paradis: Stenhammar
Slå på ljud

Under fredagen såg ett ögonvittne hur kungen körde sin BMW i närheten av Järsta i Södermanland. Någonting Expressen avslöjade. Svensk Damtidning erfar att han var påväg till Stenhammar slott för att tillbringa lite tid på weekendslottet, nu när våren börjar komma. Kungens livvakter satt i en följebil bakom men drottning Silvia syntes inte till. Istället verkar det som att hon åkte ut senare.

Kungen åkte till Stenhammar tidigare än drottning Silvia

Förra våren lämnade kungaparet Stockholm för ett mer isolerat liv på Stenhammar slott. Vid den tidpunkten var de inte vaccinerade och resan till Södermanland var fylld av orosmoln. Nu, ett år senare, ser läget helt annorlunda ut. Både kungen och drottningen är fullt vaccinerade och kan nu leva lite mer som vanligt. De är vana vid att resa mycket och åker gärna mellan Drottningholm och Stenhammar när våren börjar göra entré i Sverige.

LÄS MER: Hovets kommentar efter oroväckande uppgiften om kungen

Det blir förstås många hundpromenader med viltspårhunden Brandie – och drottningen älskar att plantera i sina älskade rabatter. Just den sysslan blir förstås lite svårare när hon är gipsad efter fallolyckan. Men känner vi Silvia rätt tar hon sig an de sysslor hon mäktar med. Drottningen mår inte bra av att inte ha någonting att göra och på Stenhammar finns det alltid något som är i behov av lite omvård.

stenhammar slott

Förutom den ståtliga huvudbyggnaden finns där ju flera stora lador och små torp. I en exklusiv intervju med Dagens Nyheter berättade kungen nyligen att paret just nu håller på att renovera en gammal gjutgärnssoffa som behövde ny färg.

Och sedan är det all röjning och gallring, och kungens 475 kor. Det är ju här på Stenhammar som han får vara den lantbrukare som han en gång drömde om att bli.

LÄS MER: Hovets besked om drottning Silvia – efter fallolyckan

Foto: TT