Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut: Bilderna från Daniels förflutna borttagna

29 mar, 2022, 18:30 
AvIndra Nordemar

Hovet har fattat ett drastisk beslut. Nu syns inte längre gamla bilder på prins Daniel.

Annons
7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Prins Daniel har varit en del av kungafamiljen sedan han gifte sig med kronprinsessan Victoria 2010.

Men nu har hovet beslutat att radera Daniels förflutna.

Prins Daniels förflutna

Det var för drygt 20 år sedan som Victoria klev in på det exklusiva gymmet Master Training i centrala Stockholm. Hon var hemkommen från USA och ville kicka i gång träningen. På råd av prinsessan Madeleine testade hon lyxgymmet och Daniel blev hennes personliga tränare. Och resten är historia.

På hovets hemsida har det hela tiden funnits bilder på prins Daniel – från liten til stor. Men nu har kungahusets.se fått en total makeover. Och flera av Daniels bilder ha raderats.

Hovets beslut för Daniel – bilderna borta

Det var under tisdagen som användare kunde se den nya lanseringen.

Annons

– Sedan ett antal år tillbaka har vi planerat att uppgradera kungahuset.se, anledning är helt enkelt att göra hemsidan mer funktionell för dagens behov och göra den mer lättillgänglig, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, om ändringen.

Numera finns det en tydlig presentation om respektive kunglighet, och desto fler bilder. Men det är också mycket som försvunnit. Bland annat bilderna på pins Daniel från Ockelbo.

Tidigare kunde användarna ta del av bilder på Ewa och Ola Westling när de höll sin son Daniel i famnen, men nu har dessa bilder försvunnit.

Det verkar som att den nya hemsida ska representera kungligheterna i nutid, därav har det rensats och gjorts om, till användarnas fördel.

– Inför utvecklingen har vi gjort en förstudie för att ta reda på vad användarna tar del av och behöver och vad som har saknats, berättar Thorgren.

Foto: TT

Annons
Annons