Kungens beslut för att skydda prins Oscar

Kungens beslut för att skydda prins Oscar

När det kommer till de minsta i kungafamiljen har kungen beslutat att låta deras uppdrag ske i hemlighet.
Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!
Slå på ljud

När kungafamiljen åker på uppdrag står det oftast i den officiella kalendern på kungahusets hemsida, men ibland görs det undantag från den traditionen. Oftast handlar det om kungabarnbarnen och deras “uppdrag”. Eftersom de ännu är så små har kungen beslutat att deras olika besök ska vara lite mer spontana och med mindre närvaro av press och publik.

Ett exempel på det är när Gabriel nyligen besökte ett naturreservat i sitt hertigdöme Dalarna för att inviga en rastplats han fick i dopgåva. Det fanns ingen information på förhand om att besöket skulle äga rum, och väl där befann sig bara prinsparet och ett fåtal representanter för kommunen på plats.

Kungens val beror inte bara på corona

Det kan tyckas självklart att besöket hålls i så liten skala som möjligt nu med de coronarestriktioner som vi alla måste förhålla oss till men faktum är att det inte är första gången kungen har valt att göra på det viset.

Prins Oscar hade spring i benen när han besökte sitt hertigdöme Skåne i juni förra året!

Redan förra året när prins Oscar var och besökte sitt hertigdöme, Skåne, beslutades det att resan skulle göras i hemlighet, och inte förrän i efterhand släppte kungahuset bilder och en video från besöket.

Enligt Helena Wiklund, hovreporter på Svensk Damtidning, är det ingen som kommer förändras inom närmaste åren.

– Barnen är fortfarande så små, och kungen är ju mån om att skydda dem från för mycket ståhej. Sedan var det ju egentligen inte regelrätta uppdrag för kungariket Sverige som de var ute på. Utan detta handlade mest om att prins Oscar och prins Gabriel skulle ta emot de officiella dopgåvor som de fått från sina respektive hertigdömen Skåne och Dalarna. Men ju äldre de här småprinsarna blir, desto större är chansen att vi får se mer av dem ute på fältet. Men om och när det händer, så är det ytterst kungens beslut, säger Helena.

Oscar lekte loss ordentligt, Daniel och Victoria hade fullt sjå att hänga med!

Under Oscars besök syns en pigg liten kille springa runt på den naturlekplats som byggts i Söderåsens nationalpark, och tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel provar prins Oscar på alla aktiviteter som finns att hitta i den härliga skogsparken. Han svingar, klättrar, balanserar och hoppar och det ser ut som att familjen får en fantastisk dag tillsammans!

Foto: TT