Kungens beslut för att skydda Victoria

Kungen och kronprinsessan Victoria.

Säkerheten. Det är vad det handlar om för kungafamiljen – i alla lägen. Och nu har kungen fattat ett nytt beslut som rör Victoria.

 

Som Sveriges tronföljare är kronprinsessan Victoria helt avgörande för den framtida monarkin – och för att skydda både henne och den övriga familjen har kungen nu valt att ta till ett helt nytt grepp.

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria.

Snart ska både han själv och resten av kungafamiljen dra igång sin stora satsning, de kommande besöken i Sveriges 21 län. Kungen vill visa sitt deltagande med alla som drabbats av covid-19-pandemin, men också ingjuta framtidstro och tillförsikt.

Kungen drottning Silvia kungaparet Stockholms slott

Kungaparet tänker nytt.

Men enligt vad Svensk Dam erfar kommer informationen inte att offentliggöras på förhand. Du kommer alltså inte att få veta när ditt län står på tur för att få kungligt besök. Kungen, drottningen, Victoria, Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip delar på uppdragen, men vem som kommer till vilket län är just nu inte officiellt.

Kungafamiljens nya strategi

Kungafamiljen

Snart reser de ut i landet. De kommande månaderna kommer hela Sverige få kungligt besök.

– Covid-19 gör att vi inte kan vara lika transparenta i kommunikationen som vi brukar vara, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– I och med att vi befinner oss i en pandemi så är det ju oerhört viktigt att vi följer restriktionerna för alla inblandade. Och skulle vi lägga ut mer information i kalendern på förhand, så ökar sannolikheten att människor samlas på platsen – och vi ska inte skapa folksamlingar. Då riskerar vi allas hälsa.

– Vi måste tänka noga och tänka nytt för vi vill ju verkligen belysa kungens viktiga uppdrag inte minst i kriser och i en pandemi.

LÄS MER: Bilderna avslöjar: Sanningen om Madeleines hund

Kungaparet länsbesök Södermanland

I vanliga fall brukar det se ut så här, med mycket folk och stora förväntningar. Men så kan det alltså inte bli detta coronaår.

LÄS MER: Nya bilder! Se Madeleine och barnen i Miami

Foto: TT.