Prinsessan Madeleine tas bort av kungen

prinsessan madeleine missar kungens middag

Det är alltid kungens som har den yttersta makten när det kommer till representation, och när det kommer till Madeleine har han valt en annorlunda väg att gå.

Våren och sommaren blev ovanligt lugn för kungafamiljen, men nu har de kommit igång ordentligt med höstens uppdrag. Hovet har hunnit anpassa sig efter den nya verklighet som coronapandemin innebär och det finns inte längre anledning för kungaparet att sitta isolerade ute på Stenhammars slott som fallet var i våras.

Men det finns en sak som är sig lik sedan våren. Medan kungen har uppdrag i stort sätt varje veckodag reser Victoria och Daniel, separat eller tillsammans, runt i landet och besöker stora som små företag eller går på konsertöppningar och Carl Philip och Sofia jobbar för fullt med sina personliga projekt så som att vara domare i Årets kock eller Svenska Hjältar-galan. Det som saknas är, liksom i våras, prinsessan Madeleine.

Madeleine har spenderat hela coronaperioden hemma i Florida med familjen.

Madeleine väljer att stå utanför rampljuset

Sedan hösten kom har hovet öst på med punkter i kalendern och alla medlemmar av kungafamiljen som befinner sig på svensk mark har haft sin beskärda del av ansvaret. Men för Madeleine är kalendern fortafarnde tom, inte ett enda uppdrag har lagts ut på kungahusets officiella hemsida. Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund har ett möjligt svar på varför det ser ut som det gör.

– Childhood USA:s projektbesök är ju inställda på grund av pandemin, så det är digitalt arbete som gäller för prinsessan Madeleine, precis som för så många andra just nu. Och under den perioden när barnens skolar var stängda och de hade hemundervisning så fokuserade hon förstås mycket på det, säger Helena Wiklund.

 

 

Under det senaste halvåret har Madeleine haft extra mycket tid till att umgås med barnen.

LÄS MER: Madeleine och Chris flyttar!

LÄS MER: Silvias jobbiga besked till Madeleine i USA

Madeleine jobbar med Childhood USA

En del av hovets coronastrategi är nämligen att inte lägga ut allt som kungafamiljen gör i kalendern som de brukar. Precis som prins Carl Philip och Sofia plötsligt dök upp på teater helt utan förvarning i veckan har Madeleine haft alla chans i världen att jobba med Childhood “bakom kulisserna”.

– Jamen det är jag övertygad om att hon har gjort. Det är bara det att den typen av digitala möten som hon är med på inte är offentliga. Childhood arbetar ju med många känsliga ärenden och frågor, säger Helena Wiklund.

Foto: TT