Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut för Victoria – påverkar hela familjen

28 mar, 2024, 09:00 
Kungen har påskfeeling och fattar nu ett beslut för kronprinsessan Victoria.
Annons
Här gör Victoria comeback – på skidor!Brand logo
Här gör Victoria comeback – på skidor!

För en månad sedan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på statsbesök i San Francisco – och bara för en vecka sedan var Victoria på en fyra dagar lång jobbresa i Bangladesh.

Med andra ord har det varit ett intensivt schema för Sveriges blivande drottning, med långresor, mycket möten och tid från barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Tur är väl då att kungen fått riktig påskfeeling. Victoria har fått långledigt under påsken och har inga officiella uppdrag ända fram till måndagen den 8 april.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria kan äntligen pusta ut – och fira en lång påsk med hela familjen!Patrick van Katwijk

Victorias lycka med barnen

Nu när påskledigheten snart brer ut sig får många fyra jobbfria dagar, men kronprinsessfamiljen slår på stora trumman och plussar på med hela nästa vecka också.

Annons

Påskledigheten kommer att firas i privat regi, men det är inte helt otänkbart att Victoria, Daniel och barnen reser till varmare breddgrader för att välkomna påsken.

Det blir inte sämre av att både Oscar och Estelle har påsklov nästa vecka, vilket bäddar för att familjen kan ha planerat något extra roligt för att fira långledigheten tillsammans.

Så firar kungligheterna påsk

Kanske blir det sol och bad, kanske blir det skidåkning. Vem vet? Det man i alla fall kan konstatera är att Victoria kan knäppa upp businesskavajen och pusta ut efter en intensiv arbetsperiod.

Kungligheterna gillar ju att hitta på aktiviteter när de är lediga. Förra påsken var kungen och drottning Silvia i Storlien, där de har en fjällstuga, tillsammans med prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras barn.

Annons

– Den har varit i familjens ägo sedan 1932 och mina föräldrar var där många gånger. Det var också där som våra barn lärde sig att uppskatta vintersporter – och nu åker våra barnbarn skidor i samma backar, sa då kungen stolt.

Kungen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, drottning Silvia, prins Julian och prins Gabriel
Så här såg det ut när kungaparet och prins Carl Philip med familj firade påsk 2023!Kungliga Hovstaterna

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.

Annons