Kungens beslut om Sofia väcker reaktioner!

Prinsessan Sofia, Kung Carl

Prinsessan Sofia har fått sin framtid förändrad. Allt på grund av ett beslut från kungen.
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp
Slå på ljud

Prinsessan Sofia och hennes roll i kungafamiljen har blivit omdiskuterad. Kung Carl Gustaf fattade som bekant beslutet att krympa kungahuset och “slimma ned” verksamheten. Detta tolkade många som att Sofia skulle få färre och färre representationsuppdrag framöver.

Kanske är det därför som kungens senaste beslut förvånar.

Kungens beslut för prinsessan Sofia väcker reaktioner

Sofia får vara med kungen och Silvia på uppdrag.

Sofia får vara med kungen och Silvia på uppdrag.

Kungen och drottning Silvia har nämligen bjudit in Sofia att sitta jämte dem när kungaparets stiftelse Global Child Forum har digitalt möte med sin ”Partner Advisory Board”. Global Child Forum har som uttalat mål att förbättra villkoren för världens barn och involverar inflytelserika personer från näringsliv, universitet och politiken. Sofia har suttit med under mötena förut, så hon vet vad uppgiften kräver. Att hon får fortsatt förtroende visar att kungen även i fortsättningen vill inkludera sin svärdotter i verksamheten.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias gest för Sofia – stöttar den viktiga kampen

“Äntligen sker det igen”

Det här har inte gått obemärkt förbi i utlandet. Där reagerar man också på den här tydliga signalen om Sofias starka ställning hos kungaparet.

“Äntligen sker det igen”, skriver den danska tidningen Billedbladet.

“Sveriges kungapar får sällskap av sin svärdotter prinsessan Sofia till en alldeles speciell tillställning.”

Att Sofia brinner för barns välmående är sedan gammalt. Hon är en av de drivande krafterna bakom välgörenhetsprojektet Project Playground i Sydafrika.

– Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, sa tv-personligheten Renée Nyberg efter att ha intervjuat Sofia.

 

LÄS OCKSÅ: Efter orden om Meghan: Sofia väcker världssensation!