Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens bestämda order till Sofia: Res iväg

24 maj, 2023, 15:00 

Prinsessan Sofia reser land och rike runt.

Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tar sitt kungliga uppdrag på allvar. På uppdrag av kungen reser de runt i Sverige, besöker diverse platser och tar del av en rad olika projekt.

Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nuBrand logo
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Förra året var inget undantag. Bland annat trotsade de regn och rusk för att besöka sig hertigdöme Värmland, platsen där Sofia gjorde sitt allra första uppdrag som prinsessa av Sverige i augusti år 2015.

Den kungliga glansen spreds över Säffle, Karlstad, Filipstad och Grums. På biblioteket i Grums fick de även delta i läs- och ungdomsprojektet Tillitsbyrån, där ban och unga fick dela med sig av sina erfarenheter.

Annons
Kung Carl Gustaf
På uppdrag av kung Carl Gustaf reser prinsessan Sofia och prins Carl Philip runt i Sverige.

Sofias och Carl Philips uppdrag

Att både Sofia och Carl Philip har ett brinnande för unga och barn är ingen hemlighet, vilket Project Playground, Nej till näthat och Prinsparets Stiftelse är några exempel på.

Carl Philip och Sofia har även dyslexi som en av sina stora hjärtefrågor. Prinsen har själv dyslexi och berättar gärna om sin dyslexi för att underlätta livet för barn som är med om samma sak.

Lagom till höstlovet förra året lanserade Prinsparets Stiftelse dessutom ett spel som skulle hjälpa och förenkla vardagen för barn med dyslexi.

Annons

Kungens order – nu bekräftar hovet

Ja, att Sofia och Carl Philip har mycket åtaganden framkommer även i hovets årliga verksamhetsberättelse från 2022.

”Prins Carl Philips program omfattade på uppdrag av Kungen ett flertal försvarsrelaterade åtaganden. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia är genom sin stiftelse engagerade i frågor kring näthat och dyslexi.

”Stiftelsen lanserade ett metodspel och genomförde ett dyslexisymposium i närvaro av skolministern och internationella gäster. Prinsessan Sofia fortsatte sitt engagemang vid Sophiahemmet där hon är hedersordförande”.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Foto: TT

Annons