Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens besvikelse – sprickan med Chris växer

30 jun, 2023, 05:30 
Madeleine och Chris skulle flyttat hem – nu ändrar de sig.
Annons

Inom kungafamiljen råder en väldigt fin och bra sammanhållning, som varit lika stark om än något mer utmanande att hålla vid liv med prinsessan Madeleine och familjen så långt bort som i USA. När vi i våras fick besked om att de kommer flytta hem till Sverige igen var det stor glädje för alla, inte minst kungaparet som får vara nära alla sina åtta barnbarn.

Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!Brand logo
Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!

När kungen och drottning Silvia besökte Västerås i mars fick de frågor om Madeleines val att komma hem.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige, säger drottning Silvia till Expressens reporter på plats och fortsätter:

– De ser mycket fram emot skolan och att vara här. Det är vi mycket glada för.

Annons

Men nu har allt ändrats. Tidigare i veckan kom beskedet att Madeleine och Chris skjuter upp sin flytt hem till Sverige igen, de kommer alltså inte hem i höst utan någon gång under nästa år, exakt när är inte satt.

Chris och Madeleines flytt skjuts upp

Det betyder att kungen och Silvia får vänta ännu ett år på att ha alla sina barn och barnbarn på nära avstånd.

Vi vet nu också att Chris redan har ansökt om tyskt medborgarskap, något han föddes med men sedan förnekades när Tyskland under en period bestämde att det inte gick att ha dubbla medborgarskap. Tekniskt sett skulle det alltså inte finnas några hinder för honom att leva och verka i Sverige eftersom det är en del av EU.

Herman Lindqvist tror att det är så att de kan ha ändrat sig och inte vill bo i lägenhet längre.

– Det kan vara så att de drabbats av panik över att bo på Hovstallet inne i stan. Chris har väl inte bott i någon lägenhet sedan han var student och de är vana att röra sig på stora ytor, avskilt och privat, så jag tror att de helt enkelt bestämt sig för att tänka om.

Annons