Kungens beteende väcker frågor – många reagerar

Kungen är inte ett stort fan av regn – så när dropparna faller då åker soppåsen på! Nu är det många som reagerar på kungens val.

Slå på ljud

När Lisa Nilsson uppträde på Sollidenscenen på måndagskvällen var kungen och drottningen på plats. Även prinsessan Sofia och Carl Philip gjorde kungaparet sällskap, men bara en kort stund.

En bit in på konserten började regnet falla mot publiken. Prinsparet återvände till sitt hem i Sollidens slottspark. Men kungen är inte den som ger sig i första taget.

Kungens sopsäcks-outfit på Victoriadagen

På Victoriadagen 2011 blev det inte heller någon vädersuccé, då valde kungen att skydda sig under en svart regnponcho – som såg ut som en sopsäck. Den snygga sopsäcks-outfiten blev en snackis, och i år var det dags för regnponchon att åka på igen! Denna gång var den genomskinlig, så lite av ett framsteg var det kanske ändå?

Kungen tar skydd i regnet under Lisa Nilsson-konserten.

Av bilderna att döma så verkar det inte som att många andra i publiken drog på sig en sopsäck, eller regnponcho. Inte heller på Victoriadagen 2011 var det någon annan i kungafamiljen som gömde hela kroppen under det svarta sopsäcksliknande-skyddet.

Victoriadagen 2011.

Paul Madej

Kungens skydd i regnet väcker reaktioner

Flera har nu reagerat på kungens "regnkläder". När Svensk Damtidning rapporterade om klädvalet ramlade kommentarerna in på Facebook. Vissa tycker att kungen gör helt rätt, medan andra undrar varför han inte har några ordentliga kläder att ta på sig när regnvädret slår till.

"Det gör han rätt i. Inte bli blöt i regnet.", skriver en person

"Har den stackarn inte råd med regnkläder??", skriver en annan.

Och de delade meningarna fortsätter.

"Vi får väl köpa dom regnkläder."

"Sopsäckar skall inte föraktas"

Foto: TT / Svensk Damtidning

LÄS MER: Sofia och Carl Philip överraskar kungen och Silvia – dyker upp med barnvagn på deras romantiska utekväll!

LÄS MER: Victorias beslut för familjemedlemmen – tydliga markeringen

LÄS MER: Kungens bakslag – Daniels beslut för prins Oscar