Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens charmiga fredagshälsning: "Mer respekt och kärlek"

02 dec, 2016, 15:53 
AvJohanna Lejon
I dag gästade kungen och drottningen Fryshuset i Stockholm. Svensk Damtidning fick en pratstund med kungaparet.
Annons
KungenSilvia

Kungen och drottningen var idag på Fryshuset i södra Stockholm för att lyssna på ett seminarium om ungdomar och deras situation i samhället. Det var en del av Fryshusets gåva till kungen på hans 70-årsdag i våras. Kungaparet lyssnade uppmärksamt och pratade även med många ungdomar om deras situation.

När Svensk Damtidning får en pratstund med kungen efteråt säger han att det är oerhört viktigt att ungdomar som inte har några förebilder eller inte känner att de blir sedda får bli just sedda.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi tycker det är viktigt att besöka förorten, så att ungdomarna känner att de är sedda, är med i samhället och inte är bortglömda. Det är därför de gör mycket bus, som graffiti. Det är ett skrik på hjälp och tillgivenhet och det är väl det man måste försöka ge. Vi alla måste försöka ge mer respekt och kärlek till varandra.

Kungen delade även ut ett hederspris till sångerskan Laleh ur Anders Carlbergs minnesfond. Laleh kunde inte närvara, men fanns med på länk.

– Hallå, det är kungen, sa kungen glatt och vände sig mot den stora skärmen där Laleh syntes.

Känner kungen till Laleh, lyssnar kungen på hennes musik?

– Nej inte så där jättemycket, men det kommer jag göra mycket mer efter det här, säger han till Svensk Damtidning och skrattar hjärtligt.

Av: Anna von Koch.

Foto: Ibl.

Annons