Kungens drag förändrar Sofias liv – nu måste hon välja väg

Kungen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Från heltids-prinsessa till... egenföretagare? Madeleine och Sofia går en spännande framtid till mötes, efter kungens nya drag!
Annons

Prinsessan Sofia som vd – i prins Carl Philips företag? De nya vindarna i kungahuset öppnar för helt nya kreativa framtidsmöjligheter för den kungliga duon prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Ju mer tiden går – och ju äldre prinsessan Estelle blir – desto längre ut från kungahusets maktcentrum kommer de att hamna. Något som bekräftades av hovets högste chef, riksmarskalk Fredrik Wersäll, i SVT:s Aktuellt i går:

Madeleine och Sofia fasas ut

– Man kan se det så att vår kronprinsessa, tronföljaren, växer alltmer in i sin roll som blivande statschef och i de utpräglade statschefsuppgifterna. Officiella besök utomlands, deltagande i Riksmötets öppnande och sådant koncentreras alltmer till henne. Och det innebär att syskonen allt eftersom tiden går kan få lite mindre centrala uppgifter.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip som vi är vana att se dem.
Annons

– Det betyder också, på sikt, att de begränsningar som det innebär att man har kungliga uppdrag – där det är av särskilt plikt att betona oberoendet – de begränsningarna kanske kan mjukas upp.

Vilket på vanlig svenska betyder att det framöver kan bli fritt fram för vanligt yrkesarbete i någon form även för prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine och Chris O
Vad väntar runt hörnet för de här två paren?

Så håll ögonen öppna – enligt en av våra uppgiftslämnare är det inte otroligt att vi kan komma att få se prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobba ihop – med ett gemensamt företag.

Men det skulle också öppna upp för prinsessan Madeleine som medarbetare i något av Chris O’Neills bolag.

Annons

Det blir helt enkelt spännande att följa utvecklingen framöver.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Kungens drag förändrar Sofias liv – nu måste hon välja väg”

 1. Bettanhotmail.com skriver: 8 oktober, 2019

  Behöver man inte utbildning för att starta företag. Räcker det med rätt namn.


  1. Lotta skriver: 9 oktober, 2019

   Jag driver företag, och har en vanlig gymnasieutbildning! Och nej, jag har inte nåt “rätt” namn! 😊


 2. Karin eller kanske Nirak skriver: 8 oktober, 2019

  Både CP och Sofia har ju sysslat med (indirekt) företagande vid sidan av sitt kungliga arbete. Ingen av dem har heller jobbat speciellt mycket med kungliga uppdrag, så jag tror inte att deras liv kommer ändra mer än att ett fåtal uppdrag per år faller bort. De kommer fortfarande dyka upp när det vankas fest och de lär fortsättningsvis få inbjudningar till uppdrag som ligger dem varmt om hjärtat. Däremot tror jag att kritiken mot prinsparet och Madeleine kommer minska i och med att man officiellt gått ut och sagt att de ska fortsätta ägna sig mest åt privata intressen.


  1. Leo skriver: 9 oktober, 2019

   Karin, precis så är det!


  2. Leo skriver: 9 oktober, 2019

   Karin, precis så!


  3. Leo skriver: 9 oktober, 2019

   Karin, precis så!


 3. Maria Wannmyr skriver: 8 oktober, 2019

  Ja det finns ju brist inom sjukvård och skola, utbilda dig Sofia till sjuksköterska eller lärare, du skulle säkert vara jätteduktig i dessa yrken.


 4. Anna Andersson skriver: 8 oktober, 2019

  Så länge kronprinsessans barn är små kommer det nog inte att ske några stora förändringar för prinsparet. Deras viktigaste roll i kungahuset är just nu att finnas disponibla som potentiellt regentpar, precis som prins Bertil fanns i kulissen då kungen var omyndig kronprins. Men om allt tuffar på som det ska, kommer läget att vara ett annat om sisådär 10-15 år. Då får vi se vad som händer.


 5. josefin skriver: 8 oktober, 2019

  Varför talar ni om S o Ms roller, men inte CP o M? Det är ju de 2 senaste som faktiskt är tronföljare. S roll ar den som consort (följeslagare).


 6. josefin skriver: 8 oktober, 2019

  Superspännande att se vad S hittar pà! Hon har ju visat mànga strängar pà sin lyra genom àren


 7. Karin skriver: 8 oktober, 2019

  Har jag missförstått allt?
  Trodde att både Madeleine, Carl Philip och Sofia fortfarande tillhör det KungaHuset?
  Det är väl deras BARN som inte längre tillhör Kunga Huset och inte omfattas av Vilket ger en friare framtid. Fri men med mindre glans.


  1. Suzanne skriver: 9 oktober, 2019

   Du har uppfattat rätt. Det är 5 barnbarn som inte längre tillhör det Kungliga Huset. Prinsgemålen har inte nämnts och kungabarnen tillhör alltjämt det Kungliga Huset. Inte någonstans har jag läst eller hört att nyordningen omfattar dessa. Men det hade ju inte givit upphov till spekulativa artiklar om man hade tagit detta i beaktande…….


 8. AMEngvall skriver: 8 oktober, 2019

  Det låter rimligt.
  Som liknelse: Det finns oftast bara en direktör i ett företag. Om nu direktören vill bli avlastad, så bör nog focus ligga på vvd som bör bli uppbackad för sin roll.
  Men att andra representanter för företaget änddock bör få en grundlön för den tid eller de timmar de representerar företaget.
  Men att man helt o hållet står för den privata delen själv.
  Jag skulle gärna se hur det kan komma att bli framöver.
  För det här exemplet blir vvd det allra bästa.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar