Kungens drag förändrar Sofias liv – nu måste hon välja väg

Kungen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Från heltids-prinsessa till... egenföretagare? Madeleine och Sofia går en spännande framtid till mötes, efter kungens nya drag!

Prinsessan Sofia som vd – i prins Carl Philips företag? De nya vindarna i kungahuset öppnar för helt nya kreativa framtidsmöjligheter för den kungliga duon prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Ju mer tiden går – och ju äldre prinsessan Estelle blir – desto längre ut från kungahusets maktcentrum kommer de att hamna. Något som bekräftades av hovets högste chef, riksmarskalk Fredrik Wersäll, i SVT:s Aktuellt i går:

Madeleine och Sofia fasas ut

– Man kan se det så att vår kronprinsessa, tronföljaren, växer alltmer in i sin roll som blivande statschef och i de utpräglade statschefsuppgifterna. Officiella besök utomlands, deltagande i Riksmötets öppnande och sådant koncentreras alltmer till henne. Och det innebär att syskonen allt eftersom tiden går kan få lite mindre centrala uppgifter.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip som vi är vana att se dem.

– Det betyder också, på sikt, att de begränsningar som det innebär att man har kungliga uppdrag – där det är av särskilt plikt att betona oberoendet – de begränsningarna kanske kan mjukas upp.

Vilket på vanlig svenska betyder att det framöver kan bli fritt fram för vanligt yrkesarbete i någon form även för prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Vad väntar runt hörnet för de här två paren?

Så håll ögonen öppna – enligt en av våra uppgiftslämnare är det inte otroligt att vi kan komma att få se prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobba ihop – med ett gemensamt företag.

Men det skulle också öppna upp för prinsessan Madeleine som medarbetare i något av Chris O’Neills bolag.

Det blir helt enkelt spännande att följa utvecklingen framöver.

Foto: TT.